Victoria ’28 E1 wint ruim van De Lutte E1

Maandag, 17 februari, 2014

Na twee voetballoze weekenden, begon vandaag (zaterdag 15 februari 2014) eindelijk de voorjaarscompetitie weer. De wedstrijden tegen DTC ‘07 en Tubantia waren beiden afgelast.

Victoria ’28 heeft een stapje terug gedaan en zal de tweede competitiehelft in de 1e klasse uitkomen. Vandaag moesten de mannen van de E1 op eigen veld aantreden tegen De Lutte E1.

Basisopstelling:
Joshua (K),  Jesse, Stan, Gijs, Koen,  Yassin, Umut. Aan de kant begonnen Keano en Les.

In de warming up was al te zien dat de jongens er vandaag zin aan hadden. Na een lange tijd zonder wedstrijd, mochten ze eindelijk de (kunstgras)wei weer in. En ze begonnen goed. Al na drie minuten lag de bal bij de tegenstander in het netje. Umut dribbelde met de bal vanaf de zijkant langs de achterlijn naar het doel. Daar zag hij Gijs aan komen stormen. Umut leverde de bal prima af en Gijs kon de bal met zijn linker van dichtbij binnen schuiven, 1-0. Na de openingstreffer kabbelde de wedstrijd voort met mogelijkheden aan beide kanten. De Victorianen wisten elkaar iets beter te vinden, maar dit resulteerde niet in doelpunten. Joshua was een aantal keer alert op ballen die tussen de verdediging en hem vielen. Door snel uit te komen, kon hij de aanvallen onschadelijk  maken. In de 21e minuut kon er weer een doelpunt genoteerd worden. Yassin dribbelde met de bal aan onze linkerkant van het veld. Hij kapte de bal naar zijn sterke rechter. Hij deed alsof hij de bal af ging spelen, maar hij verraste iedereen in en om het veld. Met een hard schot over de grond passeerde hij de keeper in de korte hoek, 2-0. Vlak daarna was het alweer raak. Umut soleerde door de verdediging van De Lutte en wipte de bal over de keeper, 3-0. Vlak hierna blies de scheids voor de rust.

In de tweede helft was Victoria ’28 wel echt de betere. Met af en toe goede combinaties en mooie bewegingen werd het publiek vermaakt. In de 32e minuut maakte Umut zijn tweede doelpunt op aangeven van Stan, 4-0. Aan de andere kant bleef het oppassen voor de uitbraken van De Lutte. Victoria ’28 had in de eerste helft al een keer geluk dat de paal een tegendoelpunt in de weg stond, maar in de tweede helft gebeurde het nog twee keer! Na 40e minuten bracht Victoria ’28 de stand op 5-0. Achterin werd de bal goed verovert en direct goed ingespeeld op Yassin. Hij draaide open en keek goed over de bal. Daardoor zag hij rechts voor de goal Keano helemaal vrij staan. De aanname van Keano was perfect en met zijn rechter schoot hij de bal hard tegen de touwen. Vlak voor tijd zette Victoria ’28 nog even aan. Stan wist zijn goede optreden vandaag te bekronen met twee doelpunten. De 6-0 scoorde hij uit een corner van Keano. De 7-0 maakte hij van dichtbij na weer een voorzet van Keano. Toen de scheidsrechter voor het einde floot was iedereen dolgelukkig met het vertoonde spel en uiteraard ook de overwinning.

Volgende week zaterdag speelt de E1 de inhaalwedstrijd tegen Tubantia E1 in Hengelo.