Victoria ’28 E1 wint overtuigend van Quick ’20 E5

Maandag, 17 maart, 2014

Na de zeperd van vorige week, mocht de E1 van Victoria '28 vandaag (15 maart 2014) proberen om de 3 punten in Enschede te houden. Ook wilden we graag de trouwe toeschouwers verwennen met leuk en goed voetbal. Dat lukte Victoria '28 vandaag goed. Het krachtverschil werd goed uitgedrukt in de score, Victoria '28 won namelijk met 3-1.

In de eerste helft liet Victoria ’28 nog niet het beste van zichzelf zien. Er werd weer een tikkeltje onrustig gespeeld van achteruit. Op de zijkanten bij Yassin en Koen lag veel ruimte, maar daar werd weinig gebruik van gemaakt. Wel creëerde Victoria ’28 kansen. Zo was het Stan die de bal goed naar voren dribbelde. Hij slalomde tussen twee tegenstanders door en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Umut. Die had jammer genoeg het vizier nog niet helemaal op scherp staan. Even later was het Umut die de bal in de hoek van het veld bij het doel van de tegenstander ontving. Hij gebruikte goed zijn lichaam, waardoor hij langs zijn directe tegenstander kwam. Waar afspelen ook een mogelijkheid was, koos hij ervoor om zelf de 100% kans te benutten, helaas lag de keeper in de weg. Hierna ontsnapte Quick aan onze verdedigers, maar Joshua redde één-op-één knap. Bij corners was Quick gevaarlijk, door de lange spelers die ze hadden. Voor rust kwam Victoria ’28 op 1-0. Stan dribbelde de bal naar voren en speelde Umut goed strak in. Umut moest nog wel een mannetje uitkappen en ronde daarna feilloos af. 1-0 was ook de ruststand.

In de tweede helft voetbalde Victoria ’28 een stuk beter als in de eerste helft. Er werd veel beter gebruik gemaakt van de ruimte op de zijkanten. Koen liet zich gelden en gaf vaak een goed vervolg aan zijn acties. Als Keano de bal kreeg was het ook telkens gevaarlijk. Yassin, die in de tweede helft in de spits inviel maakte er in de 36e minuut 2-0 van. Met een goede lichaamsschijnbeweging zette hij een tegenstander op het verkeerde been en punterde – a la Ronaldo (de Braziliaanse) – de bal in de verre hoek. 2 minuten later konden de armen van alle Victorianen alweer de lucht in. Jesse – die een goede wedstrijd speelde – verdedigde goed uit en bracht Keano in stelling. Die dribbelde met de bal aan de voet richting het doel en schoot onhoudbaar voor de keeper binnen, 3-0. Vlak voor tijd kreeg Victoria ’28 nog een doelpunt tegen. Na een enorme kans voor Yassin schakelde Quick razendsnel om. Één bal naar voren en de aanvaller van Quick stond oog in oog met Joshua. Beide verdedigers waren in geen velden of wegen te bekennen (waarschijnlijk met de gedachte bij de aanval). De aanvaller van Quick schoof de bal simpel langs Joshua. Zo eindigde de wedstrijd in 3-1.