Victoria ’28 E1 wint in Ootmarsum

Maandag, 14 april, 2014

De E1 van Victoria '28 verzamelde vandaag (zaterdag 12 april) vroeg om richting Ootmarsum te rijden. Daar speelden we om 09.00 uur de wedstrijd tegen KOSC E2. We misten vandaag Jesse vanwege een trip naar het buitenland. De selectie was niet helemaal 100%. Gijs niet helemaal fit wakker geworden en Umut had last van zijn enkel. Na een moeilijke start waarin het ook achter kwam rechtte Victoria '28 de rug en won het de wedstrijd terecht met 3-2.

Gijs was uiteindelijk toch fit genoeg om te starten, Umut begon even aan de kant. Victoria ’28 E1 lijkt er een beetje een gewoonte van te maken, de wedstrijd niet goed beginnen. Slap en futloos werd de wedstrijd begonnen. Ook KOSC deed er niet echt goed aan mee om het tempo in de wedstrijd te brengen. Zo kregen de toeschouwers een saaie opening te zien. Victoria ’28 combineerde nog wel aardig, maar het echte enthousiaste me en de energie ontbrak. In de 9e minuut kwam KOSC op voorsprong. Een vrije trap werd door de muur van richting veranderd en verdween langs Joshua in de goal, 1-0. Een paar minuutjes later was het alweer raak. Een schot van afstand werd laag in de hoek tegen de touwen geschoten, 2-0. Waar Victoria ’28 het meeste moeite mee was – en ook de belangrijkste reden dat ze niet in het spel kwamen – was het te zacht inspelen van de bal. Op het gewone gras, moest Victoria ’28 zichtbaar weer wennen. Toen Victoria ’28 daar meer aan gewend was, kwamen er best aardige combinaties op de mat. Uit een mooie aanval wist Victoria ’28 in de 15e minuut te scoren. Keano werd aan de linkerkant van het gevonden. Met de bal aan de voet dreigde hij een actie te maken. Daardoor trok hij verdedigers naar zich toe en kon hij slim Yassin vrij spelen. Yassin nam de bal goed aan gelijk in de richting van de goal. Feilloos rondde hij de bal af, door hem hoog in de verre hoek te krullen, 2-1. Er kwam weer energie in de ploeg en Stan deed er nog een stapje bovenop. Recht voor de goal kreeg hij de bal voor zijn voeten en schoot hem snoeihard in de hoek, 2-2.

Eind van de eerste helft combineerde Victoria ’28 al prima, ook omdat ze wel veel ruimte kregen van KOSC. In de tweede helft zette ze dat voort. Uit een goede aanval in de 32e minuut kon Stan zijn tweede van de wedstrijd maken, 2-3. Zoals gezegd, was het spel aardig goed. Tot aan ongeveer 20 meter tot de goal liep het prima, maar vanaf daar werden de ruimtes heel klein. Daar hadden we zichtbaar moeite. Toch hebben we ook zeker wel kansen gecreëerd. Zo schoot Koen in de korte hoek net op de paal. Keano was vaak dreigend vanaf de zijkant en ook Yassin kreeg mogelijkheden. Helaas waren we niet altijd rustig genoeg. Ondertussen was het uitkijken voor de tegenstoot van KOSC. Iedereen kent de voetbalwet; Als je zelf de kansen niet benut… Gelukkig stond Les zijn mannetje vaak achterin. Ook Gijs en Stan waren iedere keer weer op tijd terug om een doelpunt te voorkomen. Umut kon de wedstrijd helaas niet vol maken, omdat hij te veel last van zijn enkel. Er werden uiteindelijk geen doelpunten meer gemaakt en zo eindigde de wedstrijd in 2-3 in het voordeel van Victoria ’28.