Victoria ’28 E1 wint in Boekelo

Maandag, 21 maart, 2016

Op Sportpark De Zweede in Boekelo namen BSC Unisson E1 en Victoria ’28 E1 het vandaag (zaterdag 19 maart 2016) tegen elkaar op. Met een compleet team, zelfs versterkt door een extra coach en motivator Bas, stapten de jongens vol vertrouwen het veld op. Nadat aanvoerder Jochem de toss had gedaan, werd er afgetrapt.

De openingsfase was voor Victoria ’28. De spelers zochten elkaar goed. Niet altijd wisten ze elkaar te vinden, waardoor er ook weer omgeschakeld moest worden. Hier worden de laatste weken dezelfde afspraken  over gemaakt en ook nu lukte het om die goed uit te voeren. In de 6e minuut wist Victoria ’28 het overwicht ook om te zetten een voorsprong. Uit een klutssituatie voor het doel van BSC was Ainesh alert om de 0-1 binnen te tikken. Binnen een minuut na deze goal verstevigde Victoria ’28 de voorsprong.

Vanaf links maakte Ben goed snelheid met de bal. Met twee lichaamsschijnbewegingen passeerde hij twee tegenstanders en schoot hard en laag binnen, 0-2. Vanaf dit moment kwamen er wat meer gaten op het veld en werden de ruimtes in het team van Victoria ’28 groter. Hierdoor kwam het goede spel van de laatste tijd er minder goed uit. Gevaarlijke momenten werden desondanks goed onschadelijk gemaakt door een prima verdedigend blok, gevormd door Harun, Jochem en Niels (die belangrijk was met zijn coaching). In de 13e minuut viel de 0-3. De constante dreiging van de voorwaartsen is namelijk geen moment weggeweest. Het was wel een eigen doelpunt van BSC dat hiervoor zorgde. Eventjes later gaf Ben heel netjes voor op David, 0-4.

BSC kwam in de eerste helft ook nog tot scoren. Een combinatie in de opbouw ging een keertje mis. Snel ging BSC in de aanval en liet Niels kansloos, 1-4. In de laatste 5 minuten werkten de spelers weer wat beter samen. Hierdoor scoorde het nog twee keer. Jochem dribbelde van achteruit goed op. Hij kwam als winnaar uit de strijd in een duel en bediende Kevin op maat, 1-5. In de laatste minuut gaf Luuk – waar schieten ook mogelijk was – een simpel maar uiterst effectief passje breed, waardoor Ben er alleen nog maar tegenaan hoefde te lopen, 1-6.

De tweede helft begon vlammend. Kevin passte op Ben. Met een droge schuiver stond al na 2 minuten spelen, 1-7 op het bord. Toch speelde Victoria ’28 als team bij het balbezit van de tegenstander nog niet zo goed als een week daarvoor. Dit werd in de tweede helft ook  niet meer beter. Toch was Victoria ’28 beter door individueel telkens wel meer te laten zien. Als we namelijk de bal zelf hadden waren er goede acties te zien, ook was het bij vlagen genieten van mooie combinaties. Doelpunten vielen er ook nog. BSC wist niet meer te scoren, maar toch lag de bal in de 29e minuut achter Niels in het netje. Kevin deed een uiterste krachtinspanning om een voorzet te onderscheppen, helaas was Niels uit zijn doel gekomen om de bal ogenschijnlijk makkelijk op te pakken. Kevin tikte de bal zo aan, dat hij langs Niels in het doel belandde, 2-7. Op dat moment misschien vervelend, maar wel een geweldig moment om wat van te leren.

Door overtuigend te coachen had dit namelijk voorkomen kunnen worden. De opvallendste rol in het laatste deel van de wedstrijd werd gepakt door Luuk. Door goede aanvallen van het team werd hij drie keer geweldig in stelling gebracht. Hierdoor wist hij drie goals te maken en zette daarmee de eindstand op 2-10. Assists kwamen van, Harun, David en Kevin. Al met al een goede en dik verdiende overwinning. Zoals te lezen, is er ook altijd ruimte voor verbetering. De spelers zijn hier iedere keer weer mee bezig en dat is mooi om te zien.

Na de wedstrijd kwam er nog verassend positief nieuws. Concurrent Sparta Enschede E2 verloor namelijk haar wedstrijd. Aanstaande dinsdag 22 maart 2016 ontvangt Victoria ’28 E1 de grootste concurrent. Een mooie wedstrijd om weer te laten zien wat iedereen kan en natuurlijk om te proberen het gat op 6 punten te brengen.

 

Penaltyklassement

Ainesh : 2 (+1)
Ben : 3
David : 2
Harun : 3 (+1)
Jamy : 2
Jochem : 2
Kevin : 2
Luuk : 3
Niels : 3 (+1)