Victoria ’28 E1 wint eerste ‘uitwedstrijd’

Zaterdag, 4 april, 2015

Vrijdagavond 3 april 2015, normaal gesproken een trainingsavond voor de spelers van E1. Dat was deze keer even anders. Voor hun stond de competitiewedstrijd tegen Rigtersbleek E1 op het programma. In verband met een uitje van een aantal spelers op de zaterdag, werd de wedstrijd verplaatst naar Goede Vrijdag. Officieel een uitwedstrijd, maar omdat er bij Rigtersbleek geen plek was om te spelen, werd de wedstrijd op veld 3A bij Victoria ‘28 gespeeld.

Het weer zat mee, want de zon scheen en het was een aangename temperatuur. Het was nu aan de spelers of het ook echt een goede vrijdag zou worden. Helaas moest de ploeg het doen zonder aanvoerder Koen, hij moest ziek afhaken. Jesse speelde daarom vandaag met de band om en deed dat met overtuiging. De vaders, moeder en andere toeschouwers stonden er weer klaar voor om een avondje te genieten (en dan niet alleen van het mooie weer). Om iets over 18.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Direct was daar een goede aanval van Victoria ’28. Rick kon naar het doel dribbelen en behield knap het overzicht. Hij speelde de bal breed op de geheel vrijstaande Robin. Die nam nog even zijn tijd, maar knalde de bal hard in de korte hoek, 0-1. Binnen 1 minuut dus al een voorsprong. Victoria ’28 zette goed door. Het wist eigenlijk constant op de helft van de tegenstander te spelen. Van achteruit bleven de spelers goed ‘achter de bal spelen’ en konden zo het spel verdelen. Iedere bal die na een mislukte actie of pass terug kwam, werd ook weer door hun opgepikt. Jochem vrat als vanouds weer zijn tegenstander op, Jesse speelde als een baas achterin en Harun zorgde met zijn loopvermogen voor dreiging naar voren, maar ook het nodige verdedigende werk. De later ingevallen Per ging net zo makkelijk in het spel mee en stond dus zijn mannetje. Als Rigtersbleek er toch een keer uit kon komen, bewoog iedereen goed met de bal mee. Zo werd er als team verdedigd. Dit spel leverde Victoria ’28 een aantal hele goede kansen op. Zoals het de laatste tijd wel vaker gaat, werden deze jammer genoeg niet benut. Eeuwig zonde is het als een schitterende aanval niet wordt beloond met een doelpunt. Gelukkig worden de jongens in het veld er minder zenuwachtig van als de toeschouwers en de trainer langs de kant. Een 0-1 stand is namelijk maar een minimale voorsprong. Helemaal als Rigtersbleek ook nog eens 2 of 3 goede uitbraken heeft. En die hebben ze gehad. Gelukkig is er dan nog altijd Gijs die zijn mannetje staat in het doel. Ook deze keer maakte hij met strak keeperswerk de kansen van Rigtersbleek onschadelijk. Toen de scheidsrechter voor de rust floot, stond nog steeds de 0-1 stand uit de eerste minuut op het scorebord.

In de rust bespraken spelers en trainer dat er goed gespeeld werd. De spelers losten nog even met elkaar op wie welke tegenstander op moest pakken als Rigtersbleek de bal had en daarna gingen ze vol zelfvertrouwen de tweede helft in.

Aan de kant was de gedachte bijna te horen. “Wat zou het lekker zijn als ze er nog snel eentje bij in prikken”. Dat was uiteraard ook de bedoeling van de jongens en dit lukte! Melvin werd in de 28e minuut met een hobbelballetje aangespeeld met zijn rug naar het doel. In plaats van de bal netjes naar de grond te brengen, bedacht hij dat dit het moment was om de bal met een omhaal naar de tweede paal te sturen. Daar stond de meegelopen Rick die de bal bekwaam met het hoofd binnen werkte, 0-2. Daar was de bevrijding. Nu ging het ook snel. Rigtersbleek liet het hoofd hangen en Victoria ’28 kreeg juist vleugels. In de 32e minuut kwam Jesse opdribbelen. Hij zag dat Melvin zich vrijliep en bediende hem direct. Ook Melvin hield het overzicht en speelde de bal naar links, waar Rick weer stond de wachten. Met een geplaatste schuiver in de lange hoek verschalkte hij de keeper voor de tweede keer, 0-3. Amper een minuut later was het weer raak. Melvin werd ingespeeld en draaide goed open. Met een hard schot maakte hij het de keeper lastig. Rick reageerde snel en schoot de rebound binnen, 0-4. Rick maakte vorige week al drie doelpunten met tussenkomst van andere goals. Nu waren ze achter elkaar en ook nog eens binnen 6 minuten, een glaszuivere hattrick dus. Blijkbaar vond hij het nog niet genoeg, want weer een minuut later was er weer een goal voor hem. Eigenhandig zette hij druk op zijn tegenstander. Hierdoor speelde die een verkeerde bal terug op zijn keeper. Waar de keeper dacht dat de bal achter was, ging Rick door en werkte de bal in het lege doel, 0-5. Vier (!) doelpunten binnen 7 minuten. Hierna verdween de scherpte voor het doel weer een beetje en werden er wat kansen om zeep geholpen. Het spel en de aanvallen waren wel om van de watertanden. In de 45e minuut liet ook Rigterbleek nog wat van zich zien. Een uitbraak zorgde voor gevaar. Met een geweldige beweging (Zidane-beweging) omspeelde hij een verdediger. Per probeerde met een uiterste krachtinspanning het schot te keren. Helaas kreeg hij de bal ongelukkig tegen zijn been, waardoor de bal achter Gijs verdween 1-5. Gelukkig was het slotakkoord nog voor Victoria ’28. Rick werd vrijgespeeld aan de linkerkant voor het doel. Hij was niet zelfzuchtig en gaf een balletje breed op Robin. Heel rustig schoof hij de bal in het hoekje, 1-6. Vandaag hebben we veel teamdoelpunten gezien met ook veel individuele klasse. Het laatste doelpunt is hier een perfect voorbeeld van. Een goed opgezette aanval leverde een strakke pass op, op Melvin. Met een man in zijn rug draaide hij knap weg en met nog maar één tussenpasje haalde hij vernietigend de trekker over. Bam in de kruising, 1-7.

Gefeliciteerd Victoria ’28 E1 met deze knappe teamprestatie waarin iedereen zijn steentje heeft bijgedragen! Jullie hebben de toeschouwers laten genieten, zet dit door.

Gehoord na de tijd in de kleedkamer na de hattrick van Rick: “Vanaf nu heeft Rick een nieuwe naam, Hat-Rick” (Per)

Penalty-klassement

Per 2 (+1)
Harun 5 (+1)
Jesse 2 (+1)
Koen 4 (+1)
Gijs 4 (+1)
Melvin 6 (+1)
Jochem 3
Robin 0
Rick 3  (+1)