Victoria ’28 E1 wint door zeer goede 2e helft

Dinsdag, 10 maart, 2015

Victoria ’28 E1 had vandaag (7 maart 2015) wat recht te zetten na de kansloze nederlaag van vorige week. Vlak voor de wedstrijd was er wel even een dompertje. Jesse bleek namelijk te geblesseerd uit de trainen te zijn gekomen. Hij kon dus niet meedoen. Gijs en Robin waren wel weer terug. Met frisse moed gingen de Victorianen het veld in. De strijd werd op eigen veld aangegaan met DTC E1.

De eerste helft begon niet geweldig. Victoria ’28 kwam moeilijk van de eigen goal af. De spelers wilden wel voetballend over de grond naar voren komen, maar er werden wat foutjes gemaakt. DTC kon vaak de bal snel onderscheppen, waardoor Victoria ’28 weer in de achteruit moest. Pas na een minuut of 5 werd DTC ook echt gevaarlijk voor het doel van Victoria. Gelukkig stond Gijs goed op te letten en kon hij redding brengen. Heel af en toe kwam Victoria ’28 op de helft van de tegenstander, maar hier kwam weinig uit. DTC kreeg in de 10e minuut dé kans om de score te openen. Een volley vlak voor het doel werd over geschoten. Na deze kans kwam Victoria ’28 wel iets beter in zijn spel. Vooral Koen liet een aantal sterke acties zien, maar gaf er helaas net te weinig vervolg aan. Voorin was het spel jammer genoeg niet echt goed op elkaar afgestemd. Er werd veel gedribbeld met de bal zonder goed te kijken. Hierdoor werden een aantal mogelijkheden om gevaarlijk te worden om zeep geholpen. Gelukkig speelde DTC E1 vandaag ook niet hun beste wedstrijd, waardoor het spel niet werd afgestraft. Een beetje uit het niets kwam Victoria ’28 na een kwartier spelen op voorsprong. Rick kwam aan de linkerkant goed door. Een afgemeten voorzet vond het hoofd van de geheel vrijstaande Robin. Bij de tweede paal knikte hij perfect binnen, 1-0. Het spel verplaatste zich nu iets meer richting het middenveld en de helft van DTC. Toch werd het publiek nog niet echt verwend. Vlak voor rust kreeg de E1 van Victoria ’28 een domper te verwerken. Een misser in de verdediging zorgde ervoor dat een aanvaller van DTC alleen op Gijs afging. De aanvaller maakte geen fout en zette zijn ploeg op 1-1.

In de rust werd even de tijd genomen om te overleggen wat er beter kon. Daar kwam vooral uit dat er beter over de bal moest worden gekeken om te kijken waar ruimte is om te voetballen en zo aanvallen beter uit te spelen.

De spelers van Victoria ’28 pakten het direct goed op. Er werd op de helft van de tegenstander gespeeld. De combinaties kwamen van de grond en spelers waren veel in beweging. Omdat spelers van DTC juist een afwachtende houding hadden, wist Victoria ’28 het initiatief te pakken. Achterin sloten Jochem, Per en Harun goed aan bij het middenveld en aanval. Daardoor konden ze mogelijke tegenaanvallen snel weer onderscheppen. Vooral over rechts werd veel gevaar gesticht. Het overwicht in het spel was niet alleen leuk, er werden ook veel mogelijkheden en kansen gecreëerd. Er ontstond een spektakelstuk voor de toeschouwers van Victoria ’28. De spelers pakten de aanwijzingen in de rust goed op. Er werd een stuk beter over de bal gekeken en daardoor ging de bal makkelijk van voet naar voet. In de eindfase werden dan ook nog eens goede acties gemaakt. Het enigste wat iedere aanval weer ontbrak was een doelpunt. Een belangrijke rol was hierin weggelegd voor de keeper van DTC, maar nog vaker stonden lat of paal in de weg. Mogelijk is in deze wedstrijd het record “aluminium raken” gebroken. Toch bleef Victoria’28 geduldig aanvallen. Achterin speelden de mannen rustig en brachten de bal direct weer naar de aanvallende spelers. Om en om konden ze zelf ook nog meedoen met aanvallen. Uiteindelijk brak de verdediging van DTC onder de druk van Victoria ’28. Een nieuw schot belandde weer op de paal, maar deze keer bleef hij voor de voeten van Melvin hangen. Met dit buitenkansje wist hij wel raad en schoot de bal strak tegen de touwen, 2-1. De bevrijdende treffer was daar. Dit was ook te zien langs het veld, want de ontlading was groot.

Ook daarna bleef Victoria ’28 doorgaan. Alleen vergat het de genadeklap uit te delen. En dat is nooit slim in het voetbal! In de 47e minuut was daar namelijk de uitbraak van DTC E1. Gijs had de tweede helft bijna niets te doen gehad en opeens dook er een aanvaller voor zijn neus op. Met goed keeperswerk maakte hij de kans onschadelijk. Zeer knap, omdat hij zo weinig te doen had. Zo won Victoria ’28 E1 de wedstrijd met 2-1. Een dik verdiende overwinning en een leuke tweede helft voor de toeschouwers. Goed gedaan jongens!

Penalty-klassement

Per 1 (+1)
Harun 2
Jesse 0
Koen 2 (+1)
Gijs 1
Melvin 3 (+1)
Jochem 2 (+1)
Robin 0
Rick 1