Victoria ’28 E1 weet de punten niet af te snoepen van Sparta E. E1

Maandag, 4 november, 2013

Op het heerlijke nieuwe kunstgrasveld van Sparta Enschede werd vandaag (zaterdag 02 oktober 2013) de wedstrijd Sparta E. E1 – Victoria ’28 E1 afgewerkt. In heerlijk voetbalweer was Sparta het betere team en won het terecht de wedstrijd.

Victoria ’28 begon in de volgende opstelling: 1. Joshua, 2. Jesse, 8. Gijs, 4. Les (C), 5. Keano, 10. Stan, 9. Yassin. Umut (7.) en Koen (3.) begonnen aan de kant.

Al in de eerste minuut was het billenknijpen voor Victoria ’28. Een scrimmage voor de goal resulteerde in een bal op de lat, waarna Joshua de bal op kon pakken. Daar kwam Victoria ’28 goed weg. Sparta begon beter aan de wedstrijd. Met ontzettend veel beweging in de ploeg wist het Victoria ’28 zijn wil op te leggen. Aan de bal kon Victoria te weinig doen, omdat er niet slim genoeg samen werd gespeeld. Meer dan de vorige wedstrijd was er wel de bedoeling om goed samen te spelen, maar was het spel te slordig. Hierdoor kwam Sparta vaak weer snel in balbezit. Daar deden ze ook nog wat mee, want uit een goed uitgespeelde aanval werd het na 5 minuten 1-0. Victoria ’28 kon maar geen grip op de wedstrijd krijgen, waardoor het moest toekijken hoe ook de 2-0 en 3-0 snel vielen. Na een kwartier kwam Victoria ’28 wel beter in de wedstrijd. Er werd goed kort verdedigd en goed op de bal gejaagd. Er was zelfs bijna een doelpunt, maar Stan schoot oog in oog met de keeper voorlangs. Uit een corner van Umut scoorde Victoria ’28 uiteindelijk wel. Bij de tweede paal liep Les goed in en hij werkte de bal met de knie in het doel, 3-1. Vlak voor rust maakte Victoria ’28 de aansluitingstreffer, en wat voor één! Umut ontsnapte aan zijn verdediger en stiftte de bal wonderschoon over de keeper die wat voor zijn doel stond, 3-2.

Victoria ’28 wist dat het dus kon. Een goed tweede deel van de eerste helft, probeerde het nu door te zetten naar de tweede helft. Met man en macht werd er van beide kanten geprobeerd om een doelpunt te maken. Sparta was iets beter in het combineren, maar Victoria ’28 zette daar werklust en doorzettingsvermogen tegenover. Helaas kon Sparta uitlopen naar een voorsprong. Waar Joshua nog wel een paar goede reddingen verrichte, kon hij niet voorkomen dat de 4-2 werd gemaakt. Ondertussen waren vooral Stan en Umut voorin gevaarlijk. Helaas gingen de kansen die we kregen er niet in. Zowel Umut als Stan kregen allebei een dot van een kans, maar de bal ging niet tegen de touwen. Sparta speelde het beter uit. Niet iedere kans was een doelpunt, maar ze kregen genoeg kansen om de score tot 6-2 uit te breiden. Langzaam vloeide de krachten bij Victoria ’28 weg. Maar iedereen bleef er wel voor gaan. Het slotakkoord was ook nog voor de mannen in het groen en wit. Stan onderschepte een pass van de keeper. Hij schudde een tegenstander van zich af en zag Umut voor de goal in komen lopen. De pass was op maat en Umut poeierde de bal feilloos binnen, waardoor de eindstand op 6-3 kwam.