Victoria ’28 E1 verweert zich goed tegen FC Twente Academie E1

Zaterdag, 12 oktober, 2013

Op het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo namen FC Twente Academie E1 en Victoria ’28 E1 het vandaag (zaterdag 12 oktober 2013) tegen elkaar op. We waren mooi op tijd in het Hengelo, waarna we ons rustig konden omkleden en dan de wedstrijdbespreking deden.

We wisten van tevoren dat we vandaag tegen een betere tegenstander zouden spelen, maar dat betekend niet dat we al hadden opgegeven. Gewoon letten op ons eigen spel, spelen als een team en proberen jezelf te laten zien in de wedstrijd. Om 09.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Opstelling: 1. Joshua, 2. Jesse, 4. Les (C), 7. Umut, 8. Gijs, 9. Yassin, 10. Stan. Keano (5.) en Koen (6.) begonnen als wissel.

Victoria ’28 begon de wedstrijd goed. Vanuit Joshua probeerden we op te bouwen. Dit lukte ook nog aardig, want vaak konden we Stan in het midden vrij spelen. Van daaruit werd het vaak wat lastiger, mede omdat we niet altijd goed aanspeelbaar waren voorin. Als de tegenstander de bal had werden we wel achteruit gedrukt. In de beginfase konden we dat nog wel belopen en dus tegenhouden. Na een minuut of 5 ging het wat minder en kwam FC Twente meer opzetten. Zij hebben natuurlijk goede spelers die wat sneller en slimmer voetballen dan wij. Joshua kon toen ook niet voorkomen dat het eerste doelpunt viel. FC Twente kwam nu vaker voor de goal van Victoria ’28 en maakte redelijk snel 2-0 en 3-0. Victoria ’28 deed er wel alles aan om erger te voorkomen. Iedereen werkte zich een slag in de ronde om een de bal terug te krijgen en het spel te maken. Na 15 minuten kregen we hier de beloning voor. Nadat we van achteruit naar voren combineerden kon Stan door de as van het veld met de bal oplopen. Umut trok goed weg, waardoor de verdediger moest kiezen. Hij koos in eerste instantie voor Umut, waardoor Stan de keeper van een afstandje onder vuur nam. De keeper liet de bal los en Umut was er snel bij om binnen te tikken, 3-1. Vanaf dat moment ging het helaas wel wat minder goed bij Victoria ’28 . Met veel beweging en snelle aanvallen was Twente ons vaak te slim af. Jesse, Les en Joshua keken soms tegen een rode aanstormende kudde aan. Toen de scheidsrechter voor de rust floot was het 9-1 in het voordeel van FCT.

De tweede helft scoorde het nieuwe team van Twente direct 3 keer achter elkaar. Het leek erop alsof ze dachten dat ze het nu wel lekker makkelijk uit konden spelen. Daar dacht Victoria ’28 anders over. De wedstrijd ging namelijk best wel gelijk op. Victoria ’28 wist telkens in de duels te komen en die dan ook nog te winnen. Achterin verdedigden Les (en later Gijs) en Jesse nu als nooit tevoren. In een tijdsbestek van 15 minuten viel er geen doelunt. Joshua droeg hier ook goed aan bij door een paar knappe ballen te pakken. Op het middenveld hadden we het vertrouwen aan de bal om een actie te maken en dan een goede oplossing te zoeken. Stan werkte samen met Koen en Keano hard om ook bij balbezit van de tegenstander de bal weer te veroveren. Een aantal keren konden we ook wel richting het doel van de tegenstander komen maar strandde het helaas voordat we echt gevaarlijk konden worden. Wel kregen we nog 2 corners achter elkaar, die helaas niets opleverden. Aan het eind van de wedstrijd lieten de spelers van Twente toch nog weer even zien waarom ze daar voetballen. Met soepel combinatiespel wisten ze de spelers van Victoria te omspelen en de score nog wat hoger te maken. Als voetballiefhebber bij vlagen een genot om naar te kijken. Na 50 minuten spelen was de stand 15-1 en maakten beide elftallen zich op voor de penalties.

Een positieve wedstrijd van Victoria ’28 E1. De spelers hebben gestreden als leeuwen en ook durf getoond om zelf aan voetballen te komen. Bepaalde momenten in de wedstrijd hebben ze ook laten zien dat ze kunnen voetballen. Nu het vertrouwen en de overtuiging nog om dat altijd te laten zien. Volgende week is er geen wedstrijd voor de E1, zaterdag 26 oktober 2013 spelen we thuis tegen SC Enschede E1.