Victoria ’28 E1 verspeelt een punt in de slotfase.

Maandag, 23 september, 2013

In een zinderende wedstrijd heeft Victoria ’28 E1 vandaag (zaterdag 21 september) nipt verloren van SDC ’12 E1. De wedstrijd duurde voor Victoria net een minuut te lang, want in de laatste minuut scoorde de ploeg uit Denekamp de 4-5.

De toeschouwers waren vanmiddag de grote winnaars. Zij kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld waar alles in zat. Mooie  acties, goed samenspel, duels en overtredingen van beide ploegen zorgden ervoor dat er genoeg te zien was.

Om 09.00 uur verzamelden de spelers van de E1 van Victoria ’28 zich in de kleedkamer. Rustig omkleden en dan het strijdplan voor vandaag doorspreken. Keano lag ziek thuis, dus die moesten we missen. De opstelling was als volgt: 1. Joshua, 3. Jesse, 4. Les (C), 6. Koen, 7. Umut, 9. Yassin, 10. Stan. Gijs begon vandaag als eerste aan de kant.

Victoria ’28 begon de wedstrijd erg goed. Het wist de bal goed in de ploeg te houden en de balbehandeling van alle spelers was dik in orde. Door dit goede spel zette Victoria ’28 de ploeg uit Denekamp vast op hun eigen helft. Het duurde dan ook niet lang voordat Victoria ’28 op voorsprong kwam. Het was Umut die aan de linkerkant zijn tegenstander dol draaide. Na drie of vier kapbewegingen liet hij zijn verdediger achter zich en schoot de bal goed langs de keeper, 1-0. Na de goal liet Victoria ’28 de touwtjes wat vieren. Hierdoor kwam SDC ’12 vaker bij Joshua in de buurt. Helaas voor VictoVictoria ’28 ria kreeg het al snel een doelpunt tegen, 1-1. Na de gelijkmaker werd het een gelijkopgaande en spannende wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en er waren kansen over en weer. Een belangrijke speler aan de kant van Victoria ’28 vandaag was Koen. Rechts op het middenveld rende, sleurde en voetbalde hij een hele goede wedstrijd. Hij hielp anderen met het terug veroveren van de bal en onderschepte zelf ook heel wat ballen. Ondanks dat hij niet de grootste is laat hij zich niet op de kop zitten en iedere tegenstander kan zijn borst nat maken tegen hem. Ga zo door Koen!

Ondertussen was het Victoria ’28 dat met een voorsprong de rust in ging. Vanuit een ingooi kreeg Yassin de bal bijna op de achterlijn in bezit. Hij speelde zich heel handig vrij, door de bal over zijn tegenstander heen te wippen. Vanuit een onmogelijke hoek schoot hij op doel. Met een beetje geluk ging de bal via de keeper in het doel, 2-1.

SDC ’12 kwam beter uit de rust. Door een beetje geklungel achterin bij Victoria ’28 kon SDC dan ook twee keer scoren, 2-3. Nu waren de rollen omgedraaid, Victoria ’28 moest in de achtervolging. Een duel werd door de scheidsrechter afgefloten in het voordeel van Victoria ’28. SDC dacht alleen dat het een vrije bal voor hen was. Er volgde een onduidelijke situatie en Les nam de vrije bal. Umut ontving de bal en kon gemakkelijk zijn tweede goal van de wedstrijd maken, 3-3. Er gebeurde van alles in de tweede helft. Er werden mooie duels uitgevochten overal op het veld. Beide ploegen kregen kansen.

SDC was de eerste die een van deze kansen wist te benutten. Een speler van SDC dook alleen voor Joshua op en schoot onhoudbaar binnen, 3-4. Het duurde niet lang voordat Victoria ’28 de score weer gelijk trok. Een voorzet vanaf links van Umut werd doorgetikt door Les naar Stan die helemaal vrij stond bij de tweede paal. Voor hem was het een koud kunstje om de bal in het doel te schieten, 4-4. Naar het einde van de wedstrijd toe leek er vandaag een gelijkspel uit te rollen. De werkelijkheid was voor Victoria ’28 helaas anders vandaag. Met nog 30 seconden te spelen was SDC in de aanval. Via twee klutssituaties kwam de bal uiteindelijk bij de aanvaller van SDC en die wist de bal langs Joshua te schuiven. De scheidsrechter vloot direct na de aftrap af en Victoria ’28 stond met lege handen.

Volgende week spelen we uit tegen ATC ’65 E1 in Hengelo, hopelijk kunnen we daar onze eerste 3-punter van het seizoen behalen.