Victoria ’28 E1 verspeelt de wedstrijd al in de eerste 10 minuten.

Zondag, 6 oktober, 2013

Op het vroegst mogelijke tijdstip (08.45 uur) moest Victoria ’28 E1 het vandaag (5 oktober 2013) opnemen tegen Quick ’20 E1. Vooraf zou je zeggen een lastige wedstrijd en dat werd ook werkelijkheid. Victoria ’28 begon de wedstrijd dramatisch en kon er niet voor zorgen dat dit nog werd omgekeerd. Na een 0-8 ruststand wist Victoria ’28 nog wel een doelpunt te maken en kwam de eindstand op 1-11.

Victoria ’28 begon vandaag in de volgende opstelling: 1. Joshua, 2. Jesse, 4. Les (C), 6. Koen, 7. Umut, 8. Gijs, 9. Yassin. Stan (10.) stond vandaag als eerste wissel. Keano lag helaas ziek in huis.

Direct in het begin was Quick ’20 sneller en feller dan Victoria. Al snel lag de eerste bal ook al in het netje. Joshua onderschepte de bal  goed en wou vervolgens op de bal duiken, helaas kon hij de bal niet te pakken krijgen. De speler van Quick kon de bal eenvoudig in het lege doel schieten. Dit was niet het begin waar Victoria ’28 op gerekend had. De eerste 10 minuten kwam Victoria ’28 er niet uit. Quick scoorde er lustig op los. Vooral op hun linksbuiten konden de verdedigers van Victoria ’28 geen vat krijgen. In de 12e minuut was de stand opgelopen tot 0-6. Een geweldige domper. Vanaf dat moment ging het gelukkig wel wat beter. Doelpogingen van Quick werden vaker voorkomen. Als Victoria ’28 aan de bal was, kwam het er alleen heel moeizaam uit. Voorin werd de bal niet goed vastgehouden en werden spelers op de verkeerde manier aangespeeld. Quick wist in de overige 13 minuten nog wel 2x te scoren, waardoor de scheidsrechter bij een stand van 0-8, voor de rust blies.

Direct na rust vielen er snel weer twee doelpunten voor Quick. Gelukkig was daarna een heel ander Victoria ’28 te zien. De spelers boden meer tegenstand en wisten elkaar beter te vinden. Het spel speelde zich meer op het middenveld af. Yassin werd in de spits vaker gevonden met ballen in de voet. Gijs en Stan konden een aantal keren van achteruit naar voren dribbelen en de verdediging van Quick onder druk zetten. Het spel golfde door de inbreng van Victoria ’28 meer op en neer. Uitbraken van Quick werden vaak al verdedigd door de verdediging, maar ook Joshua pakte in de tweede helft een paar goede ballen. Victoria ’28 kreeg een aantal corners. Uit één van die corners kopte Stan nog op de lat. Uiteindelijk kwam Victoria ’28 van de nul af. Een verdediger van de ploeg uit Oldenzaal onderschepte met een uiterste krachtsinspanning een aanval van Victoria ’28. Er werd wel direct goed druk gezet door vooral Yassin. Hierdoor raakte de verdediger in paniek en schoot de bal tegen zijn eigen keeper aan. Hierdoor belandde de bal in de goal. Het slotakkoord was nog wel voor Quick, waardoor de eindstand op 1-11 uitkwam.

Er gaan nog steeds dingen mis in de wedstrijd. Maar het positieve is dat we ook iedere wedstrijd weer kleine verbeteringen maken. In de uitslag is het nog niet te zien, maar ook dat zal uiteindelijk gaan komen. Volgende week speelt Victoria ’28 E1 in Hengelo tegen FC Twente Academie E1.