Victoria ’28 E1 verliest spectaculaire wedstrijd

Zondag, 26 oktober, 2014

Vandaag (zaterdag 25 oktober 2014) speelde Victoria ’28 E1 de uitwedstrijd tegen Sparta Enschede E2. Het werd een vermakelijk duel waarin genoeg gebeurde. Het spel geen op en neer, er vielen veel doelpunten en zo hadden de toeschouwers genoeg om naar te kijken. Na een goede start en ook een voorsprong, moest Victoria ’28 E1 na de rust in de achtervolging. Dit lukte helaas niet, waardoor de stand uiteindelijk uitkwam op 8-6!

Zoals gezegd, begon Victoria ’28 goed aan de wedstrijd. Al in de 6e minuut kwam het op voorsprong. Een corner van Koen werd door Jesse vakkundig met buitenkant schoen binnen getikt, 0-1. Een lekker begin. Van beide kanten zou het geen hele beste wedstrijd worden. Aan de kant van Victoria ’28 werd er wat te onrustig gevoetbald. Ballen werden niet snel genoeg onder controle gebracht en soms zonder te kijken weggeschoten. Ook in de duels werd het lichaam niet altijd slim gebruikt. Sparta was fysiek over het algemeen groter, maar dat hoeft niet altijd te betekenen dat je ook sterker bent als je tegenstander. Toch kreeg Victoria vlak na het doelpunt nog wel 2 kansen. Helaas gingen deze er niet in, want dat had het wel makkelijker gemaakt. In de 19e minuut kregen we weer een corner en weer ging Koen achter de bal staan deze keer kwam de bal voor de voeten van Melvin. Hij controleerde de bal en haalde goed uit, 0-2. Twee minuten later lag de bal bij Victoria ’28 in het netje. Nadat we de bal verloren, stonden we niet goed in positie en kon de 1-2 binnen worden geschoten. Gelukkig rechtte Victoria ’28 de rug en was het 3 minuten later aan de andere kant weer raak. Wederom uit een corner, nu genomen door Melvin, scoorde Koen door prachtig raak te volleren, 1-3. Dan sta je aan de kant en denk je “lekker de rust in met 1-3”, maar deze vlieger ging niet op. Binnen 2 minuten (de 25e en 26e minuut) stond het zomaar 3-3.

Van de tweede helft valt moeilijk een analyse te maken. In razendsnel tempo volgden doelpunten elkaar op. Sparta had iets meer de overhand, maar Victoria ’28 deed zeker niet onder en kwam er vaak gevaarlijk uit. Om iedereen een verslag van 3 a4-tjes te besparen, hieronder het scoreverloop;

Minuut 29 4-3
Minuut 31 5-3
Minuut 32 5-4 Robin, op aangeven van Melvin
Minuut 33 6-4
Minuut 38 6-5 Robin, op aangeven van Rick
Minuut 40 7-5
Minuut 41 7-6 Robin, op aangeven van Melvin
Minuut 42 8-6

 

Zoals te zien is, was het een knotsgekke tweede helft. Telkens als Victoria de aansluitingstreffer maakte, kreeg het er ook weer eentje tegen. Met drie bijna identieke doelpunten maakte Robin wel een hattrick. Maar zelfs dat mocht niet baten. Scorend vermogen is er in ieder geval, nu alleen nog zorgen dat we de volgende wedstrijd er wat minder tegen krijgen. We geven de moed niet op en als we hard blijven trainen, steken wij vanzelf een keer de punten in de zak!!