Victoria ’28 E1 verliest ruim van FC Twente Academie E1

Donderdag, 5 september, 2013

Vandaag trad Victoria ’28 E1 aan tegen de torenhoge favoriet voor de beker, FC Twente E1. Een geweldig mooi affiche voor de spelers van Victoria '28. Van tevoren wisten we dat het bijna een onmogelijke opdracht was om een mooi resultaat te behalen.

We gingen er wel voor om minimaal één doelpunt te maken en ons niet bewust in te graven. Waar Victoria ’28 in de eerste helft zich nog goed verweerde, kon het in de tweede helft niet voorkomen dat er dubbele cijfers op het scorebord kwamen.

Het spel speelde zich in de eerste helft op de helft van Victoria ’28 af. FC Twente viel constant aan, maar Victoria ’28 wist het goed tegen te houden. Joshua was vandaag zeer goed in vorm. Hij hield in de beginfase een aantal knappe doelpogingen tegen. Daarvoor waren het Jesse en Les die ook veel ballen onderschepten. Het duurde tot de 5e minuut voordat de 0-1 op het scorebord kwam. Kwam Victoria ’28 er dan helemaal niet aan te pas? Nou wel degelijk. Vanaf het begin af aan probeerden we te voetballen van achteruit. Vaak was Les aanspeelbaar achterin. Van daaruit kon Victoria ’28 of de zijkant zoeken of via het middenveld proberen de bal naar voren te brengen. Helaas stokte het vaak op de middellijn, waardoor Victoria ’28 niet bij het doel van FC Twente in de buurt kon komen. De spelers werden wel flink uitgedaagd om zo snel mogelijk te handelen. In de rust stond er een prima tussenstand op het scorebord, 0-5.

In de tweede helft was het voor Victoria ’28 niet meer vol te houden om het geheel nieuwe team van FC Twente tegen te houden. We probeerden wel door combinatiespel naar voren te komen, maar hadden niet de kwaliteit om hierin te slagen. Iedereen had nog steeds in het hoofd zitten dat we op zoek moesten naar dat ene doelpunt. En bijna werd die gemaakt. Yassin zette goed druk op een verdediger van FC Twente. Hij snoepte de bal van zijn voet en bedacht zich geen moment. Een knal van ongeveer 12 meter spatte op de lat uiteen. Alle spelers en iedereen die Victoria ’28 was komen aanmoedigen baalde als een stekker. Ook twee corners die we achter elkaar kregen leverden geen doelpunt op, waardoor de teller op nul bleef steken. Uiteindelijk kwam Twente uit op 19 doelpunten. Het voordeel van deze wedstrijd is dat we FC Twente zand in de ogen hebben kunnen strooien. In de competitie komen we hen ook weer tegen. We weten nu hoe ze spelen en gaan daar ons voordeel mee doen!