Victoria ’28 E1 verliest nipt van onsportief Achilles ’12 E1

Vrijdag, 20 december, 2013

Victoria ’28 E1 moest het vandaag (zaterdag 14 december) opnemen tegen Achilles ’12 E1 uit Hengelo. We troffen in Hengelo een ploeg die op dat moment op de 5e plaats stond.

Van het verschil op de ranglijst was weinig terug te zien. Voetballend was Victoria ’28 minimaal gelijkwaardig aan Achilles en dit was ook te zien in de einduitslag. Victoria ’28 verloor nipt met 4-3. Naast het voetballende gedeelte had deze wedstrijd echter ook nog een heel ander gezicht.

Opstelling: 1. Joshua, 2. Jesse, 10. Stan, 8. Gijs, 5. Keano, 3. Koen, 7. Umut (C). De wissels waren vandaag  4. Les en 9. Yassin.

Victoria ’28 begon ongelukkig aan de wedstrijd. De bal werd vanaf de aftrap teruggespeeld op Gijs. Bij hem sprong de bal van de voet af en de doorjagende aanvaller van Achilles kon de bal van hem afsnoepen. Eén op één met Joshua maakte hij geen fout en was het al 1-0. Het snelle
doelpunt was geen voorbode voor het wedstrijdverloop. Victoria ’28 zocht daarna namelijk snel de aanval. In de 3e minuut werd de stand weer gelijk getrokken. Stan veroverde de bal achterin en met een splijtende pass stuurde hij de goed vrijgelopen Umut de diepte in. Umut omspeelde de keeper en werkte de bal simpel in het doel, 1-1. Ook na dit doelpunt ging Victoria ’28 door. Het spel ging aardig op en neer, met spelers die aan elkaar gewaagd waren. De aanvallen van Achilles werden goed afgeweerd door onze verdedigers. Met goed combinatiespel werden er soms
mooie aanvallen op de mat gelegd. In de 8e minuut kwam Victoria ’28 op voorsprong. Koen bezorgde de bal bij Umut. Hij controleerde de bal knap en liet de keeper kansloos, 1-2. Uit één van de aanvallen van Achilles werd de stand na 11 minuten weer gelijk, 2-2. Ondertussen werd de sfeer op het veld er niet beter op. Spelers van Achilles waren bezig met onsportief voetbal. Geduw en getrek van hun kant werd een aantal keer niet goed beoordeeld door de scheidsrechter. In duels gingen de spelers snel naar de grond en bleven dan ook liggen. Geen leuk voetbal voor de spelers van Victoria ’28. Het was ook niet helemaal goed van een aantal spelers van Victoria ’28 dat zij commentaar gaven op de scheidsrechter en de spelers van Achilles. Hierdoor haalden ze zichzelf uit de wedstrijd. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord en gingen beide ploegen rusten met een gelijke stand van 2-2.

In de rust werd aangegeven dat wij ons gewoon met het voetballende gedeelte van het spel bezig zouden houden. Geen commentaar en gemekker meer. Ook geen geniepige overtredingen gaan maken. We voetbalden ten slotte hartstikke goed en dat wilden we doorzetten.

Direct na rust kreeg Victoria ’28 een doelpunt tegen. De eerste inzet werd nog gekeerd door Joshua, maar in de rebound was het wel raak, 3-2. Ondanks de tegentreffer voetbalde Victoria ’28 goed. Jesse en Les hielden samen met Gijs veel aanvallen tegen. Dit ook omdat de voorste spelers het veld goed klein maakten als we de bal niet hadden. Gijs veroverde een aantal goed ballen en had daarnaast ook nog veel rust aan de bal. Tijdens het dribbelen hield hij de bal dicht aan de voet en maakte vaak de goede keuzes. Yassin en Keano waren ook sterk aan de bal. Dribbels gingen goed, maar vooral het inspelen en doorbewegen bracht Achilles vaak in de problemen. In deze fase van de wedstrijd speelde Victoria ’28 meer op de helft van de tegenstander. Umut kreeg nog een dikke kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet vloog maar rakelings over. Ondertussen bleef het vervelende voetbal van Achilles gewoon doorgaan. Snel naar de grond gaan in duels en blijven liggen zorgde ervoor dat het spel vaak stil lag. Ook tikten en schoten ze ballen weg als wij een ingooi, vrije trap of corner hadden. Een vrije trap van Umut werd geblokt door twee(!) armen van een speler van Achilles, maar de scheidsrechter liet het doorgaan. Tot overmaat van ramp scoorde Achilles ook nog. Door het drukken van Victoria ’28 ontsnapte een aanvaller van Achilles en scoorde de 4-2. Een minuut of 4 later werd Koen schuin voor de goal aangespeeld. Hij nam de bal goed aan richting de goal en haalde verwoestend uit. Helaas voor hem en heel Victoria ’28 spatte de bal uiteen op de paal. De bal kwam vervolgens via 2 of 3 spelers bij Stan terecht. Hij kapte de bal naar binnen naar zijn sterke rechter been en knalde de bal in de verre hoek, 4-3. In de overige minuten werd er niet meer gescoord.

En zo gaat de laatste wedstrijd van 2013 de boeken in als een hele vervelende. Niet omdat er verloren was, maar door het spel van Achilles. Het is namelijk niet te doen als het voetballen je onmogelijk wordt gemaakt en de scheids er niet tegen optreedt. Positief was het voetbal wat we hebben laten zien. Elkaar helpen in het veld, zowel bij balbezit als bij balverlies en de mooie combinaties en acties. Hopelijk zien we dat terug na de winterstop en dan kunnen we nog veel plezier aan elkaar beleven.

Alvast een fijne kerst en een goed oud en nieuw. Tot in 2014!