Victoria ’28 E1 verliest nipt van koploper De Esch E1

Maandag, 20 april, 2015

Zaterdag 11 april 2014 stond er een kraker op het programma voor Victoria ’28 E1. Koploper De Esch E1 kwam namelijk op bezoek. Met 6 punten achterstand een mooie kans om dichterbij te komen. We waren er van overtuigd dat als we goed voetbal lieten door goed samen te werken en met individuele acties op zijn tijd, dat we dan konden winnen. Met een fit team startte E1 de wedstrijd.

Beide ploegen begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Victoria ’28 kon iedere keer goed opbouwen, doordat de spelers zich goed bewogen. Zo konden ze telkens bouwen aan een aanval. Dat De Esch een stugge ploeg was, kon iedereen zien. De spelers maakten het speelveld goed klein als Victoria ’28 de bal had, waardoor eigenlijk iedere aanval strandde op 15 meter van het doel. Andersom kwam De Esch er in de aanval ook niet echt aan te pas, omdat aan de kant van Victoria ’28 ook goed werd verdedigd. Toch was het de koploper in de competitie dat de score opende. Het is wel redelijk bekend dat Gijs ver voor zijn doel keept. Zo maakt hij vaak gevaarlijke aanvallen van de tegenstander onschadelijk. Ook in de 12e minuut stond hij voor zijn doel. Dit werd goed gezien door een speler van De Esch. Een afvallende bal op het middenveld, viel met een stuit voor de voeten van deze speler. Die bedacht zich niet en knalde de bal vanaf een meter of 30 wonderschoon over Gijs in het doel, 0-1. Vanaf dit moment was Victoria ’28 de weg een beetje kwijt. In de 17e minuut werd daar uitstekend van geprofiteerd door De Esch. Op een bal in de diepte wilde Gijs uitkomen, maar hij zag goed dat er nog een verdediger bij liep. Door zijn actie was hij wel een beetje uit positie, de aanvaller zag het gaatje en mikte de bal in het doel, 0-2. Puur voetballend gezien ging het bij Victoria ’28 niet slecht. De spelers hadden licht het betere van het spel. Voorin mistte alleen nog die ene beslissende actie of die ene goede combinatie om de verdedigers van De Esch op de knieën te leggen.

Misschien dat het in de tweede helft ging lukken. De spelers geloofden er in ieder geval in.

Victoria ’28 begon geweldig. Binnen 3 minuten werd de aansluitingstreffer gemaakt. Per dribbelde met de bal op aan de linkerkant. Hij zal gedacht hebben; als het niet lukt om dichtbij het doel te komen en te scoren, dan maar een keer van afstand proberen. Zijn schot verdween prachtig in de rechter bovenhoek, 1-2. Vanaf dit moment werd Victoria ’28 nog sterker. Er werd bijna constant op de helft van De Esch gespeeld. De spelers van De Esch moesten alle zeilen bijzetten. En dat deden ze. Met fysiek spel probeerden ze Victoria ’28 aan te pakken. Victoria ’28 bleef proberen te combineren, maar stuitte vaak op de hechte verdediging. In een tegenaanval van De Esch was het wel raak. In de 37e minuut werd er een één-tegen-één duel uitgevochten, met de aanvaller van De Esch als winnaar. Met een goed gemikt schot, wist hij de bovenhoek te vinden, 1-3. Direct daarna rechtte Victoria ’28 de rug. Wederom vanaf de linker kant was het nu Harun die richting het doel ging. Met zijn minder goede linker been verschalkte hij de keeper laag in de hoek, 2-3. Victoria ’28 ging nog meer drukken en het spel van De Esch werd nog fysieker. Vooral Robin moest het ontgelden, met als toppunt een tackle niet op de bal gericht maar puur op hem. Niet echt ‘voetbal’ wat je verwacht bij de E-jeugd. Gelukkig hield het team van Victoria ’28 zich bezig met wel echt voetbal, zonder de duels te schuwen overigens. Het leek alsof de goden Victoria ’28 vandaag niet goed gezind waren, want waar het hen niet lukte om het goede spel om te zetten in doelpunten was het in de 43e minuut wederom De Esch dat een afstandsschot achter Gijs wist te krijgen, 2-4. In de allerlaatste minuut kon Victoria ’28 nog één keer dichterbij komen. Een klutsbal voor het doel werd goed opgepikt en binnen geschoten door Melvin, 3-4. In de resterende 2 minuten blessuretijd wist Victoria ’28 niet meer te scoren, waardoor de 3 punten met De Esch mee gingen. Victoria ’28 had vandaag minimaal een gelijkspel verdiend, maar zo werkt het niet in het voetbal. Met nog vier wedstrijden te gaan, zullen we proberen om er zoveel mogelijk winnend af te sluiten. Te beginnen met Quick ’20 E4 uit!

 

Penalty-klassement

Per 2
Harun 5
Jesse 2
Koen 5 (+1)
Gijs 5 (+1)
Melvin 6
Jochem 3
Robin 0
Rick 4 (+1)