Victoria ’28 E1 verliest in Hengelo

Maandag, 24 februari, 2014

Na de goede competitiestart van vorige week, probeerde de E1 van Victoria '28 vandaag (22 februari 2014) om dit een goed vervolg te geven. In Hengelo speelde het de inhaalwedstrijd tegen Tubantia E1. Zij hadden de twee wedstrijden die ze hebben gespeeld allebei gewonnen. In een wedstrijd waarin de eerste helft voor Tubantia was en Victoria '28 de tweede helft iets beter speelde was het uiteindelijk Tubantia dat de wedstrijd won, 4-1.

De eerste helft was van de kant van Victoria ’28 heel slordig. Er werd heel gehaast gespeeld, waardoor er veel fouten werden gemaakt. Verkeerde aannames, slordige dribbels en onnauwkeurige passing kenmerkten de eerste helft van Victoria ’28. Tubantia zette hier meer kwaliteit tegenover. Ze wisten elkaar makkelijker te vinden en waren sterker in hun balbehandeling. Tubantia had eigenlijk constant licht de overhand. Een gezonde dosis werklust bij de spelers van Victoria ’28 zorgde ervoor dat het niet overlopen werd. Ging er dan helemaal niets goed bij Victoria ’28? Zeker wel. Ook Victoria ’28 wist een aantal goede kansen te creeren, helaas hadden we pech in de afronding. Zo kwam Koen tot twee keer toe net te kort om de bal tegen de touwen te werken. Ook konden we soms wel een tijdje de bal in ons bezit houden en vrije mensen vinden. Toch was Tubantia gevaarlijker. Joshua had veel te doen. Ook Joshua kon jammer genoeg niet voorkomen dat er toch twee doelpunten vielen. In de 11e minuut maakte Tubantia de eerste treffer en vlak voor rust viel heel ongelukkig de 2-0, nadat de scheidsrechter de bal had aangeraakt en die voor de voeten van een Tubantia-speler kwam.

In de rust hebben we met elkaar afgesproken om op het moment dat we de bal krijgen niet altijd maar in de hoogste versnelling naar voren te willen rennen. Als we wat minder snel dribbelen, maar daardoor wel beter de bal bij ons kunnen houden en minder foutjes te maken, zijn we de bal ook minder vaak kwijt.

In het begin van de tweede helft lukte dit nog niet helemaal goed. We probeerden het wel, maar hadden nog niet het goede gevoel te pakken. Wel speelde het spel zich meer op het middenveld af. In de 35e minuut scoorde Tubantia toch de 3-0. Dit zorgde er alleen niet voor dat Victoria ’28 bij de pakken neer ging zitten. Vanaf dat moment werd het zelfs de betere ploeg. Met veel druk naar voren nam het Tubantia onder vuur. Dit leverde twee goede kansen op voor Umut, maar die was niet helemaal in goeden doen. In de 41e minuut wist Victoria ’28 wel te scoren. Yassin leverde de bal af bij Umut. Hij schoot in eerste instantie op de goed spelende keeper, maar kon in de rebound toch toeslaan, 3-1. Victoria ’28 was vol op jacht om er nog een gelijkspel uit te slepen. Helaas gingen de kansen die we kregen (en dit waren er best wel wat) er niet in. Hoe verder de tijd verstreek hoe moeilijker het werd. In de allerlaatste minuut wist Tubantia uit een van de weinige uitbraken de eindstand op 4-1 te brengen.

Geen goede wedstrijd van de kant van Victoria ’28. Aan de bal waren we vandaag niet goed genoeg om een mooie wedstrijd neer te zetten. Wel positief was het teamwork en de positieve houding van iedereen om er toch wat van te maken.