Victoria ’28 E1 verliest in de regen van BWO E1

Zaterdag, 14 september, 2013

Vandaag (14 september 2013) trad de E1 van Victoria ’28 aan tegen BWO E1. Op het kunstgras in Hengelo en in de regen werd de wedstrijd afgewerkt. Victoria wist na een slecht begin van de wedstrijd de spanning volledig terug te brengen. Helaas was het BWO dat nog de meeste adem had om de wedstrijd naar zich toe te trekken, 7-4.

Opstelling: Joshua, Jesse, Gijs, Stan (C), Koen, Umut, Yassin
Wissel: Keano

Victoria moest het vandaag doen zonder de vaste aanvoerder Les. Hij kon door een flink blauw oog helaas niet spelen. Ook met de jongens die wel het veld in konden, kunnen we prima voetballen. Met die gedachte gingen we ook de wedstrijd in. In het begin kwam het er alleen niet uit. BWO dekte vanaf het begin heel kort en had constant druk op het doel van Victoria. In de opbouw kwamen we er niet uit. Iedere bal die kort werd gespeeld, werd weer terug gespeeld naar Joshua. Op die manier kwamen we niet van ons eigen doel af. Daarbij kwamen ook nog veel slordigheden, waardoor we soms ballen wel heel simpel verspeelden. Hierdoor kreeg BWO in de beginfase flink wat kansen, maar Joshua wist zijn doel schoon te houden. Het duurde tot aan de 10e minuut voordat dan toch de bal tegen de touwen ging. En ook vlak daarna viel er gelijk weer één, 2-0. Na ongeveer 15 minuten spelen kwam Victoria beter in de wedstrijd. De twee verdedigers durfden de ingespeelde ballen wel open te draaien en naar voren te spelen. Hierdoor kwamen we verder van ons doel af. Ook nu ging het nog wel eens fout, maar de bedoeling was nu wel goed. Ook wisselde Joshua de opbouw goed af door af en toe een langere bal te spelen. En zo kwam het dat Victoria langzaam maar zeker vaker bij het doel van de tegenstander kwam. Ongeveer 5 minuten voor rust kwam hiervoor de beloning. Keano speelde zich goed vrij en schoot de bal feilloos langs de keeper van BWO, 2-1.

In de rust werd besproken dat de verdedigers vaker naar voren de oplossing moest zoeken. Zowel Yassin als Umut moesten zich in de spits beter vrij lopen om op die manier aanspeelbaar te zijn. Als we de bal niet hebben moesten we het veld kleiner maken en op sommige momenten je eigen tegenstander loslaten om iemand anders te helpen.

De goede lijn van het laatste deel van de eerste helft werd in de tweede helft doorgezet. Er was wel gelijk een domper, omdat we de 3-1 om de oren kregen. Gelukkig maakte dat voor het spel niets uit. Gijs trok zich er al helemaal niets van aan. Samen met Keano onderschepte hij de bal en zette hij zijn dribbel in. Met de bal aan de voet ging hij als een sneltrein langs de lijn. Hij liep twee man van BWO eruit. Zijn enorme rush eindigde aan de linkerkant van het doel, vanwaar hij de bal keurig tussen de benen van de keeper doorschoof, 3-2. Iedereen had het gevoel dat dit wel eens de definitieve omslag kon zijn. Maar niets was minder waar. Nog geen 30 seconden na het doelpunt van Gijs, lag de bal alweer achter Joshua in het netje. In deze fase van de wedstrijd kon het alle kanten op en aan spanning geen gebrek. Het spel ging op en neer. Er werd echt voetbal gespeeld door beide ploegen, met zo af en toe een overtreding tussendoor.

De uitstekend fluitende scheidsrechter had alles onder controle, waardoor het geen enkel moment uit de hand liep. Hard maar sportief, zoals het hoort. En wie voelt zich in dit voetbal beter thuis als Stan. Met heel veel energie stoomde hij over het veld. Uit een klutssituatie voor het doel van BWO was het Stan die knap de bal in het doel legde, 4-3. Een paar minuten later kwam Stan weer vlak voor het doel in balbezit. Met een mooie kapbeweging zette hij nog even een tegenstander aan de kant, om vervolgens de bal langs de keeper te schieten, 4-4. Helaas was na het laatste doelpunt van Stan de energie eruit. BWO maakte hier slim gebruik van. Binnen 8 minuten liepen ze alsnog uit naar 7-4. Uiteindelijk wel een verdiende overwinning gezien het begin van de wedstrijd. Toch heeft Victoria weer laten zien dat ze kunnen voetballen en dat ze de moed nooit opgeven. Als we op deze voet doorgaan, kunnen we nog veel leren en uiteindelijk mooi meedoen in de Hoofdklasse.