Victoria ’28 E1 verliest geflatteerd

Maandag, 29 september, 2014

Victoria ’28 E1 nam het vandaag (zaterdag 27 september 2014) op eigen veld op tegen Emos E1. Een wedstrijd waarin de ploegen aan elkaar gewaagd waren, maar Emos zeer goed omsprong met de kansen. Aan het eind van de wedstrijd stond er een uitslag op het scorebord die niet helemaal overeen kwam met het wedstrijdbeeld, 1-5.

Onze aanvoerder Koen kon er vandaag niet bij zijn. Jesse droeg daarom de band. Samen met Gijs, Per, Harun, Robin, Rick en Melvin betraden ze het strijdtoneel. Jochem begon als wissel en moest dus nog even wachten om te vlammen. De wedstrijd begon redelijk gelijkopgaand. Van achteruit kon vaak de bal richting Melvin of Robin, maar waren we nog wat ongelukkig in de acties. Achterin hadden we wat moeite met de lange bal van de keeper. In de 7e hierdoor ook op achterstand. Een speler van Emos ging alleen op Gijs af. Zijn inzet werd goed tegengehouden door Gijs, alleen kwam de bal heel ongelukkig tegen de terugsprintende Jesse. Via hem verdween de bal in het eigen doel, 0-1. Een flinke domper natuurlijk.
Toch veranderde het wedstrijdbeeld niet heel erg. Victoria had de eerste helft een aantal momenten waarbij het goed doorkwam en een gevaarlijke situatie creëerde voor de goal van Emos. Helaas was de laatste pass vaak net niet goed of werd er een verkeerde beslissing genomen. Één keer kon Melvin alleen op de keeper aflopen. Helaas schoot hij de bal tegen de uitkomende keeper. Ook voor de goal van Gijs werd er wel gevaar gesticht. Uit één van die momenten scoorde Emos in de 17e rechterkant wist een aanvaller door te stomen en Gijs met een prachtig lobje te verschalken, 0-2. Intussen keepte Gijs een hele goede wedstrijd. Zowel het tegenhouden van de ballen, maar ook de spelhervattingen en meevoetballen deed hij heel goed. Vlak voor rust kreeg Victoria ook nog een derde doelpunt tegen. Vanaf het middenveld schoot een speler van Emos de bal hard en strak in de kruising, 0-3.

In de rust spraken we af dat de beide verdedigers naar de as van het veld moesten bij een uittrap van de keeper, om zo de bal die achter Harun zou vallen op te vangen. Ook moest Rick meer in het spel betrokken worden, omdat daar veel ruimte was om te voetballen.

Direct na rust incasseerde Victoria weer een doelpunt. Zeer knullig verdween een niet al te hard schot in het doel. Als er dan toch een verschil moet worden aangegeven tussen de tegenstanders, dan was het wel op de beslissende momenten de absolute wil hebben om als winnaar uit de strijd te komen. Zowel voor de goal, want ook Victoria kreeg goede kansen (zowel in de 1ste maar ook in de verdediging, waar we op sommige momenten nog te afwezig zijn. Na 36 minuten spelen was er weer zo’n momentje van afwezigheid. Een stuiterende bal door het midden van de verdediging werd over de uitkomende Gijs gelepeld, 0-5. Gelukkig maakte Melvin de stand wat dragelijker. Jesse onderschepte de bal op het middenveld en maakte direct snelheid met de bal naar het doel. Na langs een tegenstander te zijn gedribbeld nam hij het doel onder vuur. De keeper kon de bal tegenhouden, maar Melvin was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken, 1-5. De laatste 10 minuten probeerde Victoria nog wel om meer doelpunten te maken, maar we misten net de scherpte voor de goal.