Victoria ’28 E1 verliest de eerste competitiewedstrijd

Maandag, 15 september, 2014

Vandaag (zaterdag 14 september) moest de E1 het opnemen tegen FC Eibergen E1. Vooraf wisten we dat er geen wisselmogelijkheden waren, omdat Melvin en Jesse beide niet mee konden doen. Ook bij andere teams was de soep dun en dus stonden Gijs, Per, Jesse, Harun, Koen, Rick en Robin aan de aftrap. Helaas was Victoria '28 E1 vandaag niet in staat om punten te pakken. Een fysiek wat sterker Eibergen zette uiteindelijk een grote uitslag neer, 1-7.

Al direct in de eerste minuut keek Victoria ’28 tegen een achterstand aan. Een flinke domper en ook eentje waar we niet overheen kwamen, bleek later. Eibergen had een overwicht in de wedstrijd. Vooral omdat Victoria ’28 moeizaam vanaf Gijs (de keeper) naar voren kwam. Het opbouwen van achteruit verliep stroef. Er werd dan ook vaak al snel voor de lange bal gekozen. Dit is altijd maar weer afwachten hoe die terecht komt en daarom werd het een beetje hotseknots-voetbal. Ook Eibergen speelde heel opportunistisch en met wat meer snelheid en power werkte dit beter voor hun. In de 9e minuut wist Eibergen weer te scoren, 0-2. Als Victoria ’28 wel een keer de bal snel naar de grond kreeg en aan voetballen toekwam, leek het alsof we niet het echte geloof hadden om Eibergen pijn te doen. Aan het einde van de eerste helft had Victoria wel een goede periode waarin het wat dichter bij de goal van Eibergen kwam. Helaas was dit van korte duur. In de 18e minuut kwam Eibergen er snel uit en wist het de 0-3 binnen te schieten. Vlak voor de rust werd het ook nog 0-4.

In het begin van de tweede helft ging het iets beter. De spelers wisten goed bij elkaar te blijven, zowel als we de bal hadden en als we de bal niet hadden. Achterin hielden ze de aanvallers goed in de gaten. En aan de zijkant werd er meer energie in gestoken. Na 6 minuten spelen kwam Victoria ’28 ook van de nul af. Een stuiterbal door het midden werd verlengd door Robin en kwam terecht bij Koen, die de bal heel subtiel over de keeper lobte, 1-4. Helaas lag na 5 minuten de bal aan de andere kant alweer in het netje, waardoor het geloof definitief weg was. Er was nog wel een opvallend moment. Per ving de bal achterin op en had veel ruimte voor hem. Hij zette een dribbel in waarbij hij langs twee tegenstanders soleerde en voor het doel uitkwam. Waar de bal goed lag voor zijn linkerbeen, besloot hij toch nog één te kappen en hierdoor kon een verdediger nog net op tijd ingrijpen. In de laatste minuten maakte Eibergen er ook nog 1-6 en 1-7 van en ging Victoria ’28 teleurgesteld en zonder punten van het veld.