Victoria ’28 E1 trekt de winst in de slotfase naar zich toe

Maandag, 23 februari, 2015

Op zaterdag 21 februari 2015 speelde Victoria ’28 E1 de eerste competitiewedstrijd in de voorjaarscompetitie. De eerste wedstrijd een week geleden tegen Rigtersbleek E1 ging namelijk niet door. Vandaag ontvingen de jongens van de E1 tegenstander Sportclub Overdinkel E1. De fysiek sterkere ploeg leek in de beginfase geen schijn van kans te hebben, maar Victoria ’28 E1 moest uiteindelijk alle zeilen bij zetten om de 3 punten in Enschede te houden.

Zonder Robin (hij was op skivakantie) begon Victoria ’28 E1 perfect aan de wedstrijd. Al binnen 5 minuten lag de bal in het netje. De bal kwam uit de kluts bij de meegekomen Jochem voor de voeten. Met een mooie beweging maakte hij de bal vrij en plaatste de bal in de verre hoek, 1-0. Victoria ’28  zette goed door. Een minuut later was het Melvin die de bal goed binnen werkte op aangeven van Rick, 2-0. Weer een minuut later was het Harun die met een goede dribbel het middenveld overstak. Hij besloot zijn actie met een schot op doel. De keeper kon hem keren, maar niet vastpakken. Melvin was er als de kippen bij om het laatste zetje te geven, 3-0. Op deze manier leek het een monsterscore te worden, want er was geen vuiltje aan de lucht. Toch kreeg Sportclub Overdinkel een sprankje hoop. In de verdediging wilde Harun de bal wegwerken. Ongelukkig miste hij de bal, waarna de spits van Sc Overdinkel dit buitenkansje benutte, 3-1. Al snel was de marche van drie weer hersteld. Aan de rechterkant van het veld kon Koen richting het doel dribbelen. Nog voordat hij een tegenstander tegenkwam had hij wat moois in de gedachte en wist dit nog uit te voeren ook. Met een hard en hoog schot wist hij de doelman in de korte hoek te passeren, 4-1. Wat er hierna gebeurde was een beetje bizar. Logisch was het dat Victoria ’28 door ging en de score verder uit zou bouwen. Dat wilden de spelers ook wel, maar daarbij werd een kleinigheidje vergeten, namelijk verdedigen. Twee minuten na de 4-1 ging Overdinkel in de aanval. Gijs kwam daarbij ver uit zijn doel. De aanvaller van Overdinkel zag dit en wist met een mooi schot de bal tegen de touwen te krijgen, 4-2. Victoria’28 was een beetje de kluts kwijt. Er werd te veel ‘blind’ naar voren gelopen, waardoor de aanvallers van Overdinkel meer ruimte kregen. Met een afstandsschot in de 15e minuut werd het 4-3. Overdinkel kreeg nu de overhand. Dit wisten ze ook knap om te zetten in een voorsprong. Nog voor rust kreeg Victoria ’28 drie doelpunten tegen, waardoor de scheidsrechter bij 4-6 floot voor de rust. Ja u leest het goed; een heel verhaal, 10 doelpunten en het is pas rust.

In de rust was het dan ook even bekomen en overleggen hoe we de tweede helft aan zouden gaan. Er werd afgesproken om achterin iets meer zekerheid te houden en om voor de rest vooral veel voor elkaar op te lossen.

De jongens in het groen en wit pakten het goed op. Er werd veel op de helft van de tegenstander gespeeld en er werden gevaarlijke momenten gecreëerd. Toch lieten de doelpunten op zich wachten. Achterin hadden Per, Jesse en Jochem het goed voor elkaar. Om en om ondersteunden ze de aanval, waarbij ze goed naar elkaar keken en de verdediging goed organiseerden. Per was bijvoorbeeld constant de baas over zijn tegenstander en speelde ook goede ballen richting het middenveld en aanval. Iedereen werkte zich een slag in de rondte om de stand gelijk te trekken. Met de steun van de vaders, moeders en andere toeschouwers aan de kant leek dit ook te lukken. In de 37e minuut kreeg Rick de bal op ongeveer 15 meter van het doel. Dreigend richting het doel dribbelend kreeg hij ruimte van de verdediging. Hij schatte de situatie goed in en besloot te schieten. Met een droge lage schuiver verschalkte hij de keeper in de verre hoek, 5-6. Victoria ging door. Jesse was in de tweede helft vaak achterin te vinden, maar in de 40e minuut kreeg hij de bal met ruimte voor zich. Hij dribbelde het middenveld over zonder iemand tegen te komen. Hij zal gedacht hebben; wat Rick kan, kan ik ook. Vanaf een meter of 15 schoot Jesse de bal over de keeper vlak onder de lat, 6-6. Met nog 10 minuten op de klok was het nu d’r op en d’r over. Aan de linker kant van het veld dribbelde Rick richting de achterlijn. Deze overtalsituatie moest uitgespeeld worden. Rick wilde de bal voorgeven op Melvin, maar deze werd onderschept met een uiterste krachtinspanning door een verdediger van Sc Overdinkel. Deze speler kon alleen niet voorkomen dat de bal daardoor het eigen doel in rolde, 7-6. Heel sneu voor hem, maar natuurlijk geweldig voor de spelers van Victoria. In de slotfase probeerde Sc Overdinkel er nog een slotoffensief uit te persen, maar die werd goed onschadelijk gemaakt door het team van Victoria. En zo was het een spannende wedstrijd en een zwaarbevochten overwinning van Victoria ’28 E1.

Penalty-klassement

Per 0
Harun 1 (+1)
Jesse 0
Koen 0
Gijs 1 (+1)
Melvin 1 (+1)
Jochem 0
Robin 0
Rick 0