Victoria ’28 E1 trekt aan het kortste eind na een waar voetbalgevecht.

Zaterdag, 9 november, 2013

De toeschouwers die vandaag (zaterdag 9 november 2013) aanwezig waren tijdens de wedstrijd tussen de hoogste E-pupillen van KVV Losser en V.V. Victoria ’28, kregen een heerlijke wedstrijd te zien. Goed combinatiespel, hoog tempo, kansen voor beide doelen en een spannend scoreverloop kenmerkten de wedstrijd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-3 voor Losser, maar dit had net zo goed andersom kunnen zijn.

Bij Victoria ’28 verschenen de volgende spelers aan de aftrap: 1. Joshua, 2. Jesse, 3. Koen, 5. Keano, 7. Umut (C), 8. Gijs, 10. Stan. Les (4.) en Yassin (9.) begonnen aan de kant.

Gelijk vanaf het begin was het Victoria ’28 dat het initiatief nam. Iedereen durfde zich te laten zien en wilde graag aan de bal komen. Op de juiste momenten werd er aangeboden en afgespeeld. Door goed samenspel had Victoria een licht overwicht. Helaas werd dit niet tot een goal omgezet. Het gevaar voor Victoria ’28 lag in de omschakeling. In balbezit wist het constant een mannetje meer te creëren. Als we de bal kwijtraakten, was Losser alleen razendsnel in de tegenstoot. In de 4e minuut wist Losser tot scoren te komen. Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Losser een 3 tegen 2-situatie uit kon spelen. De spits van Losser schoof de bal beheerst in het hoekje, 1-0. Victoria ’28 ging niet bij de pakken neer zitten. In de 15e minuut kreeg de uitstekend spelende Keano de bal rechts voorin. Hij passeerde een tegenstander. Onder druk van een andere tegenstander gaf hij een mooie voorzet om Umut. Hij controleerde de bal en schoot onhoudbaar binnen, 1-1.

Voor beide doelen werd er gevaar gesticht. Joshua redde een paar knappe ballen, waardoor hij Victoria ’28 in de race voor de overwinning hield. Voorin konden de aanvallers de kansen niet afmaken. Helaas voor Victoria viel 5 minuten voor de rust de 2-1. Losser kreeg gemakkelijk een vrije bal. Twee seconden daarvoor hadden ze nog hands gemaakt, maar dit werd niet gezien. Een speler van Losser schoot de bal over de muur en over Joshua in het doel.

In de tweede helft bleef de spanning hoog. Beide teams deden alles om te winnen. Soms ging dit over het randje, zo maakte de aanvoerder van Losser tot twee keer toe een sliding met twee benen vooruit maar dit werd niet bestraft door de scheids. In de 32e minuut nam Umut plaats achter de bal om een corner met zijn linker voor te slingeren. Een prima bal bij de tweede paal werd door de geheel vrijstaande Les binnen getikt, 2-2. Het duurde alleen niet heel lang voordat Victoria ’28 weer tegen een achterstand aankeek. In de 38e minuut werd het 3-2 door weer een omschakelmoment.

Victoria ’28 was al twee keer terug gekomen van een achterstand, dus waarom nu niet? Er werd ook gejaagd op dat doelpunt, alleen waren de spelers wat onnauwkeurig bij de laatste pass of aanname. In één van de spaarzame momenten dat Losser de laatste 10 minuten bij Joshua in de buurt kwam was het voor Losser wel raak. Bij een cornerbal stonden twee spelers van Victoria ’28 te slapen, waardoor de bal laag op een inkomende tegenstander werd gespeeld en hij de bal hoog binnenschoot. Tot het laatst werd er geprobeerd om nog 2 doelpunten te maken. In 46e minuut lukte het om de eerste van de 2 te maken. Stan kwam via links door. Hij kon nog net voor de achterlijn bij de bal komen en in één keer met links voorzetten. De voorzet ging aan de keeper voorbij en eindigde bij Yassin, die de bal simpel in het lege doel tikte. In de laatste minuten gingen twee corners van Victoria ’28 er helaas niet in. Een grappig moment ontstond nog toen Joshua als keeper de bal oppikte op het middenveld uit een afgeslagen corner. Hij passeerde één tegenstander, maar werd vervolgens tegen het kunstgras gewerkt. Uit de laatste vrije trap werd ook niet meer gescoord en toen floot de scheidsrechter voor het einde.

De Victorianen waren teleurgesteld door de nederlaag en dat is ook terecht. Alleen was er ook al snel het besef dat ze prima gespeeld hebben. Dit werd ook door alle vaders, moeders en andere supporters gezegd. Dit geeft iedereen die bij de E1 betrokken is moed en de spelers uitdaging om extra hard te werken voor de volgende wedstrijd. Zaterdag 16 november speelt Victoria ’28 E1 om 09.45 uur thuis tegen UD Weerselo E1.