Victoria ’28 E1 strijdend ten onder in de laatste competitiewedstrijd

Woensdag, 14 mei, 2014

Na een mooie autorit met kronkelweggetjes en een rustige omgeving, kwam Victoria ’28 E1 aan in Vasse. Hier speelde het vandaag (zaterdag 10 mei 2014) de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen VMC E1. Op een perfect gemaaid veld bleek het fysieke VMC te sterk voor de mannen in het groen en wit. Een wedstrijd waarin beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren, maar waarin VMC de beste kansen kreeg, won de ploeg uit Vasse terecht met 1-0.

Met een complete selectie startte Victoria de wedstrijd. Victoria bleek vandaag niet echt in goede doen. De wil was er zeker en de spelers gingen er ook voor, maar het ontbrak vandaag aan een stukje balcontrole en power. VMC had fysiek sterkere spelers en gebruikte dat ook tijdens de duels. Vanuit voetballend oogpunt was VMC niet veel beter. Van achteruit werd vaak de lange bal gespeeld. Victoria probeerde wel van achteruit te voetballen, maar werd ook goed afgejaagd door de tegenstander. In de eerste helft was het drukker voor de goal van Joshua, als andersom. Een aantal keren kwam Victoria goed weg. Joshua was twee een sta in de weg en een andere keer was het de paal die een goal voorkwam. Aan de andere kant bleef het bij twee cornerballen en één of twee aardige mogelijkheden. In de 19e minuut wist brak VMC de score open. Met een droge schuiver laag in de hoek verschalkte de aanvaller Joshua, 1-0.

De tweede helft zou een betere worden voor Victoria. Er werd verder van het eigen doel gespeeld. Achterin stond het goed. Les en Jesse (en Stan die later inviel) hielden de aanvallers uit Vasse goed tegen. Dit terwijl ze vaak één tegen één speelden en dat is knap. Naast het verdedigende deel, speelden ze in balbezit ook goed. Voorin kwam Victoria er wat minder aan te pas. Bij VMC werd er goed verdedigd en vooral de centrale verdediger loste veel situaties goed op. Zo werd er een tweede helft gespeeld, waarbij de bal veel op het middenveld te vinden was. Victoria was op jacht naar de gelijkmaker, maar moest tegelijkertijd oppassen voor de tegenaanvallen. In deze fase kon Keano na een goede passeeractie het doel onder vuur nemen, maar zijn inzet vloog net naast. Aan de andere kant leek VMC de wedstrijd te beslissen, maar na een uitval vergat de aanvaller een voorzet binnen te tikken. Precies op tijd floot de scheidsrechter voor het einde en verloor Victoria ’28 E1 haar laatste competitiewedstrijd met 1-0.