Victoria ’28 E1 speelt gelijk tegen Bon Boys E1

Zaterdag, 14 september, 2013

Vandaag (zaterdag 7 september 2013) speelde Victoria ’28 E1 de eerste competitiewedstrijd. Thuis tegen Bon Boys E1 werd de strijd voor de eerste punten uitgevochten. In een leuke, gelijk opgaande en spannende wedstrijd werden de punten door beide ploegen gedeeld, 2-2.

Opstelling: Joshua, Les (C), Jesse, Stan, Keano, Koen, Yassin Wissel: Gijs, Umut

Het was Bon Boys dat in het begin van de wedstrijd iets meer overwicht had in de wedstrijd. Kwalitatief waren de spelers van beide teams aan elkaar gewaagd. Bon Boys wist de bal alleen makkelijker bij een teamgenoot te krijgen. Toch leverde het niet veel kansen op, omdat de verdediging goed stond op te letten. Victoria had wat moeite met de beweging van de spelers van Bon Boys. Door af en toe te laat reageren op spelsituaties en niet actief op de voorvoeten staan, was Bon Boys vaak een stapje eerder. Als Victoria de bal had, wist het wel rust aan de bal te bewaren, maar tot echt hele gevaarlijke momenten kwam het niet. Bon Boys wist in de 10e minuut op voorsprong te komen. Na balverlies van Victoria op het middenveld kwam Bon Boys er razendsnel uit en wist het Joshua kansloos te laten, 0-1. Nog niets aan de hand. Victoria kon steeds vaker op de helft van de tegenstander komen. Umut, die in de spits inviel, zorgde voor meer dreiging voorin, maar tot een doelpunt leidde dit niet. Sterker nog. Weer uit de omschakeling wist Bon Boys te scoren. En zo kwam het dat Victoria E1 in de rust tegen een 0-2 achterstand aankeek.

De tweede helft ging Victoria als een gek van start. Iedereen was in beweging als we de bal hadden, waardoor we de bal makkelijker van voet naar voet lieten gaan. Als we de bal verloren, werd er alles aan gedaan om hem zo snel mogelijk weer terug te krijgen. Er werden ook mogelijkheden gecreëerd. Het was echter wachten tot de 35e minuut voordat de aansluitingstreffer gemaakt werd. Umut nam een corner vanaf de rechterkant. Met zijn linkervoet legde hij de bal feilloos bij de tweede paal neer, waardoor de meegekomen verdediger Les de bal snoeihard binnenkopte, 1-2. Vanaf dat moment was het Victoria E1 dat de dienst uit maakte. Met veel beweging in het spel en rust aan de bal werd de verdediging van Bon Boys onder druk gezet. Uit weer een goede aanval wist Victoria dan ook de gelijkmaker te scoren. Na twee doelpogingen kwam de bal weer terug het veld in. Keano was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te jagen, 2-2. In de allerlaatste minuten ging Victoria nog op jacht naar de winst, maar dat lukte helaas niet. De 2-2 is een terechte uitslag van deze wedstrijden en beide ploegen kunnen terugkijken op een mooie en spannende eerste wedstrijd van het seizoen.