Victoria ’28 E1 solide naar de overwinning

Maandag, 22 februari, 2016

In de miezerregen werkten Victoria ’28 E1 en Losser E2 afgelopen zaterdag (20 februari 2016) hun wedstrijd af. Victoria ’28 E1 was in eigen huis wederom te sterk voor de gasten uit Losser, 6-3.

Het begon met een flitsende start van de spelers in het groen en wit. Binnen de minuut lag de bal namelijk al in het netje. Met een één-tweetje speelden Luuk en David de eerste twee tegenstanders weg en gingen op weg naar het doel. David legde uiteindelijk netjes terug op de meegelopen Harun. Voor hem was een koud kunstje om de bal binnenkant schoen in de verre hoek te schieten, 1-0. Victoria ’28 E1 zat er gelijk lekker in want Jochem zorgde ervoor dat Luuk in de 5e minuut voor de 2-0 kon zorgen. Hierna ging het wat moeizamer.

Losser maakte het speelveld op eigen helft goed klein, waardoor het voor Victoria ’28 moeilijk was om erdoor te komen. Toch lukte het nog een keer in de eerste helft met succes. Het was de meegekomen Jamy die een afvallende bal vanaf een meter of 10 strak en laag tegen de touwen schoot, 3-0. Ondanks dat het eenvoudig oogde, bleek dit niet zo te zijn. Vlak na de 3-0 kreeg Victoria ’28 namelijk een doelpunt tegen. Zoals wel vaker is dat even slikken voor de Enschedeërs.

Een moeilijke periode in de wedstrijd brak aan. In balbezit werd er veel naar binnen getrokken, waardoor de bal vaak snel werd verloren. Dan moesten maar even de mouwen opgestroopt worden en dat deden de jongens. Voor rust moesten ze desondanks nog wel een goal toestaan (een heel mooi schot in de verre hoek), maar met een voorsprong van 3-2 werd de rust in gegaan. Even bespreken hoe we de tweede helft aan zouden pakken en weer de wei in!
Het ging nog niet direct beter, maar zoals gezegd streden de jongens voor iedere meter. Het hielp ontzettend dat er uit het niets een doelpunt werd gemaakt. En het was er een van wereldformaat. Vanaf een meter of 16, links voor het doel, legde Luuk aan met zijn linker. Met een ongelooflijke knal verdween de bal verschrikkelijk hard in de verre kruising. Een bal die de keeper alleen maar gehoord kan hebben, 4-2. Losser gaf zich niet zomaar gewonnen en maakte direct alweer de aansluitingstreffer, 4-3. Vanaf dit moment kwam er een kracht los bij Victoria ’28 waaruit te zien was dat ze deze wedstrijd niet meer weg ging geven. Met een uitstekend laatste deel van de wedstrijd voetbalden ze zich naar de overwinning.

Eerst was het Harun die zijn tweede treffer van de wedstrijd maakte uit een corner van David, 5-3. Even daarna was het Jochem die de bal onderschepte en direct Luuk wegstuurde met een pass op maat. Met een goede eerste aanname verschafte Luuk zich zo veel tijd dat het makkelijk was voor hem om af te ronden, 6-3. Dit was ook de eindstand en daarmee won Victoria’28 E1 direct de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie.

 

Penaltyklassement

Ainesh : 0
Ben : 1 (+1)
David : 0
Harun : 0
Jamy : 0
Jochem : 0
Kevin : 1 (+1)
Luuk : 1 (+1)
Niels : 0