Victoria ’28 E1 sluit de eerste seizoenshelft af met klinkende zege

Dinsdag, 1 december, 2015

Victoria ’28 E1 had het de afgelopen weken lastig tijdens de wedstrijden. Het spel was vaak best aardig, maar dit kon niet altijd een hele wedstrijd volgehouden worden. Ook zat het bij vlagen tegen waardoor er vaak een teleurstellend resultaat op het scorebord stond.

Vandaag (28-11-2015) in de wedstrijd tegen Sparta Enschede E2 hebben de spelers van de E1 laten zien dat veel en goed oefenen en trainen uiteindelijk wel voor een overwinning zorgt. Bij Sparta werd een dik verdiende 3-7 zege geboekt.

Vanaf het begin was duidelijk dat Victoria ’28 E1 vandaag de betere was. Hoewel het verschil in punten tussen beide ploegen maar 3 was, werd het verschil op het veld snel duidelijk. Met goed combinatiespel werd constant de vrije man op het middenveld gevonden. Vaak waren dit Kevin en David. Als centrale middenvelder kwam Kevin vaak aan de bal en verdeelde het spel ook goed naar de ruimtes aan de zijkanten. In de 6e minuut werd Ben aan het werk gezet. Met een goede actie passeerde hij een tegenstander en wist beheerst af te ronden, 0-1. Een minuut later was het weer Ben die voor een doelpunt zorgde, 0-2. Achterin stond het goed. Jochem en Harun waren de baas over hun tegenstander, waardoor Niels bijna niet aan het werk hoefde. De spelers bleven in de eerste 15 minuten goed bij elkaar. Als een zwerm renden ze over het veld. In de 13e minuut wist Luuk het net te vinden, 0-3. Deze stand hadden we al eerder meegemaakt. Vandaag drukte Victoria ’28 E1 echter door en liet de tegenstander niet meer in de wedstrijd komen. In de 15e minuut tekende Ben al voor zijn hattrick, 0-4. Nog geen twee minuten laten was het David die liet zien ook een neusje voor de goal te hebben, 0-5. Naast een mooie voorsprong waren er ook andere dingen om van te genieten. Bijvoorbeeld een mooi één-tweetje tussen Harun en David. Luuk die als aanspeelpunt telkens goed aan de bal kwam en het overzicht had om de ene keer goed af te spelen en een andere keer een actie aan te gaan. Niels had ondertussen niet heel veel te doen in het doel. Wel moest hij een aantal keren het spel hervatten en deed dit iedere keer perfect. Vlak voor rust moest Victoria ’28 E1 toch een doelpunt tegen toestaan, 1-5.

De tweede helft zou wat minder spectaculair worden. Een corner van Ben kwam goed terecht bij Ainesh. Met een simpele voetbeweging promoveerde hij de bal tot doelpunt, 1-6. Het spel als team werd nu iets minder. Er werd minder meebewogen met de bal als Sparta de bal had. Of waren de spelers weer te vaak uit positie doordat ze graag wilden aanvallen? Hoe dan ook, het spel werd wat chaotischer. Toch kreeg bijvoorbeeld Kevin nog twee goede schietkansen. Achter één schot zat te weinig kracht en bij de ander had hij net te veel tijd nodig. Victoria ’28 E1 kreeg in de 39e minuut de rekening gepresenteerd voor het verder uit positie lopen. Een snelle aanval van Sparta betekende 2-6. Niels pakte in deze fase twee belangrijke ballen. Beide waren hoge voorzetten vanaf de zijkanten. Moeilijk, maar vakkundig onschadelijk gemaakt. Victoria ’28 E1 kwam deze fase van de wedstrijd toch goed door, door fel verdedigend werk van Jamy en Harun. Ook kwamen Kevin en vooral Ainesh de verdediging vaak en goed ondersteunen. Ondanks het harde werk, kon Sparta toch de 3-6 scoren in de 46e minuut. Gelukkig was het slotakkoord weer voor Victoria ’28 E1. David zette de eindstand van 3-7 op het scorebord. Iedereen was opgelucht na de wedstrijd. We kunnen het wel ontkennen, maar vaak een wedstrijd verliezen en dan ook nog nipt, gaat toch aan je vreten. Op deze manier kunnen we wel met een goed gevoel de winterstop in!

Penaltyklassement

Na de wedstrijd was er nog de strijd om penaltykoning van 2015. David en Jochem streden tegen elkaar met ieder 7 rake penalty’s. Ook Luuk had nog een kleine kans op het binnenhalen van de trofee, hij was met 6 rake schoten alleen wel afhankelijk van de twee koplopers. David legde als eerste aan voor zijn penalty. Waar de ballen normaal nauwkeurig in de hoek verdwijnen, schoot hij de bal deze keer recht op de keeper. Ook Luuk wist het net niet te raken (nou ja, zijn bal verdween in het verkeerde net, namelijk het vangnet). Het was nu aan Jochem om te laten zien dat hij de beste van deze najaarscompetitie is. Met een gespannen koppie ging hij achter de bal staan. Hij wilde zo graag winnen. De bal vertrok laag richting de linker hoek. Met een vingertop zat de keeper er nog aan, maar de bal had genoeg snelheid om in het doel te verdwijnen. Met twee gebalde vuisten in de lucht kwam de ontlading naar buiten, hij had het penaltyklassement gewonnen! Na het uitreiken van de trofee werd hij op de schouders genomen door zijn teamgenoten, gefeliciteerd!!

E1 2015