Victoria ’28 E1 sluit de eerste competitiehelft af met mooie overwinning

Maandag, 1 december, 2014

Voor het laatst in 2014 betraden de spelers van E1 het veld om een competitiewedstrijd te spelen. Genoeg reden om er vandaag (zaterdag 29 november) een leuke pot van te maken en de drie punten in huis te houden. Er werd gespeeld tegen directe concurrent Neede E1. De wedstrijd waarin Victoria ’28 E1 de betere was werd terecht gewonnen met 3-0.

Victoria ’28 kwam nog niet direct goed uit de startblokken. Wellicht dat het door de kou kwam of misschien het spektakel bij de E3 (zij speelden voorafgaand en werden kampioen!). Na een aantal minuten spelen kwamen de jongens dan toch beter in hun spel. Van achteruit werd telkens opgebouwd en kon Harun in de as van het veld vaak vrijgespeeld worden. Vanuit daar werd goed de zijkanten gezocht. Eigenlijk deed iedereen goed mee aan het spel, ook van achteruit. Jesse en Per meldden zich om en om bij de aanvallers om mee te helpen. Ze waren telkens ook weer op tijd terug om Neede niet gevaarlijk te laten worden. Langzaam werd Victoria ‘28 ook wat gevaarlijker. Koen kreeg een goede kans en ook Melvin liet een goede mogelijkheid liggen. Ondertussen was het veldspel heel aardig. Simpele één-tweetjes werd opgezet, tijdens dribbels werd goed over de bal gekeken en de aanname was vaak goed. In de 19e minuut beloonde het team zich door een goede goal van Melvin. Dit keer was het een individuele actie, hij schudde op de achterlijn zijn directe tegenstander van zich af en schoot onhoudbaar binnen, 1-0. Vlak voor de rust kreeg Robin nog een goede mogelijkheid. Met een heerlijk schaarbeweging stuurde hij zijn tegenstander het bos in, alleen miste zijn schot precisie.

Met een 1-0 ruststand kwamen beide ploegen bij elkaar om het strijdplan voor de tweede helft te bespreken. Dat van Victoria ’28 was gewoon op deze voet doorgaan. Het was belangrijk om geconcentreerd te blijven en niet in paniek te raken als Neede feller zou gaan spelen.

Dat Neede feller en opportunistischer ging spelen was een feit. Hun centrale verdediger/middenvelder probeerde telkens over Melvin (en later Koen) heen te gaan, om daar een man meer te krijgen. Ook schoot de keeper de bal vaker ver uit. Vooral in het begin van de tweede helft raakten de spelers van Victoria ’28 daar niet van onder de indruk en waren ze de baas over hun directe tegenstander. Harun speelde vandaag met ontzettend voor energie en met zijn loopvermogen was hij constant aan het pendelen tussen verdediging en aanval. In de 28e minuut was hij in de aanval te vinden. Hij ontving de bal op ongeveer 20 meter van het doel en besloot dat dit het moment was om zijn geluk te beproeven. Met een goed schot wist hij de keeper kansloos te laten en de 2-0 op het scorebord te zetten. Ondertussen bewoog iedereen goed mee over het veld en was iedereen constant in beweging. Voor Victoria ’28 lagen de mogelijkheden in een snelle omschakeling naar voren. Vooral Rick zorgde ervoor dat hij veel ruimte had en goed aanspeelbaar was. Via hem was het dan ook vaak gevaarlijk. Nadat hij eerder een dot van een kans liet liggen, legde hij in de 32e minuut aan voor een cornerbal. Met een goede ‘vlakke’ trap bereikte hij het hoofd van Melvin. De spits kopte met veel gevoel de bal binnen, 3-0. Vanaf dit moment werd het wat minder aan de kant van Victoria ’28. Er werd minder goed bij elkaar gebleven en de spelers werden wat slordiger in de passing. Dit zorgde ervoor dat Neede steeds meer op kwam zetten. Gelukkig konden de verdedigers er vaak op het laatste moment voor zorgen dat een doelpunt voor Neede werd voorkomen. In twee of drie situaties lukte dit niet. Dan was er altijd Gijs nog die er voor zorgde dat hij zijn doel schoon hield. Waar Neede zeker wel een doelpuntje verdiende hield Victoria ’28 E1 toch de nul en eindigde de wedstrijd in 3-0.

Een prima afsluiten van de najaarscompetitie. Een competitie die wat stroefjes begon, maar waarin Victoria de laatste 5 wedstrijden winnend wist af te sluiten. Belangrijkste is dat de spelers als en team, maar ook zeker individueel vooruitgang boeken. Hopelijk kan dit na de winter doorgezet worden! Via deze weg wenst Victoria ’28 E1 iedereen fijne feestdagen en een goed uiteinde, tot in 2015!

Oh ja, de penaltybokaal werd gewonnen door……Harun! Gefeliciteerd!