Victoria ’28 E1 pakt weer 3 punten

Donderdag, 8 mei, 2014

Vandaag (dinsdag 6 mei 2014) speelde Victoria '28 E1 de inhaalwedstrijd tegen De Esch E1. Vanwege de vele afwezigen in de vakantie, werd deze wedstrijd doordeweeks afgewerkt. Op het eigen kunstgras gingen ze de strijd aan met een tegenstander die lager stond op de ranglijst en waar ze bovendien al een keer van hadden gewonnen dit seizoen.

Dat het geen eenvoudige avond zou worden, werd snel duidelijk. De Esch begon de wedstrijd goed en drukte Victoria ’28 terug. De opbouw van Victoria ’28 werd goed verstoord, waardoor het spel al snel strandde. Uit een aantal onderscheppingen kon De Esch ook gevaarlijk worden. Twee keer was er een scrimmage voor de goal, waar Victoria ’28 goed weg kwam. Victoria leek vandaag niet fit en gretig genoeg om de wedstrijd te kunnen winnen. Maar gelukkig voor Victoria ’28 gingen de kansen die De Esch kreeg er niet in. Dit kwam onder andere door uitstekend keeperswerk van Joshua. Het was ook niet zo dat Victoria ’28 helemaal niet over de middellijn kwam. Stan kwam een aantal keren op, maar ook hij zag zijn pogingen strandden. Een aantal keren kon Umut goed aangespeeld worden in de spits en kon Victoria verder voetballen. In de gehele eerste helft vielen er uiteindelijk twee of drie goede kansen te noteren, maar we hadden niet het geluk dat ze erin vlogen. Het was een klein wonder dat er met 0-0 gerust werd.

De tweede helft veranderde het spelbeeld een beetje. Waar de eerste helft het spel zich veel op de helft van Victoria ’28 afspeelde, was de bal nu vaak op het middenveld te vinden. Vaak werd de ruimte gevonden bij Koen, die het speelveld bij balbezit goed groot hield. De eerste twee  mogelijkheden waren nog wel voor De Esch, maar werden weer onschadelijk gemaakt door Joshua en de verdediging. En zoals altijd in het voetbal, als de kansen er aan de ene kant niet in gaan… Gelukkig was het voor Victoria ’28 nu in hun voordeel. Het was Umut die in de 33e minuut werd weggestuurd. Tijdens zijn dribbel bleef hij goed kijken en zag Koen helemaal vrij staan. Hij leverde de bal perfect af en zo kon Koen de score openen, 1-0. Victoria ’28 en De Esch waren in deze fase van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Het spel ging op en neer en de ruimtes om in te spelen werden groter. Het leek erop alsof De Esch meer energie had om dit te belopen. Toch stond het achterin bij Victoria nu aardig. Daarnaast rende met name Koen de longen uit zijn lijf om de verdediging telkens te ondersteunen. Als Victoria ’28 de bal veroverde was het vaak Les die rustig was aan de bal en het spel verdeelde. Keano – die in de spits inviel – zorgde voor dreiging naar voren. In de 44e minuut zorgde één van die acties voor de 2-0. Stan speelde de bal goed in op Keano. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot de bal verwoestend tegen de touwen. Je zou denken dat het dan gedaan was, maar dat was het zeker niet. Zoals de gehele wedstrijd was De Esch gevaarlijk. Doordat het spel snel op en neer ging, waren de aanvallers constant dreigend aanwezig. In de laatste 6 minuten wist Joshua nog een inzet goed te keren en had Victoria geluk dat een bijna zeker doelpunt belandde op het aluminium. In de allerlaatste minuut wist De Esch uiteindelijk toch te scoren, maar dit was te laat om de drie punten van Victoria nog af te snoepen.

Dit was zeker niet de beste wedstrijd van Victoria ’28, maar toch is het knap dat ze wisten te winnen. Nu op naar de laatste competitiewedstrijd a.s. zaterdag uit tegen VMC uit Vasse.