Victoria ’28 E1 pakt koppositie stevig in handen.

Maandag, 4 april, 2016

Dinsdagavond 22 maart was een mooie avond voor Victoria ’28 E1. Want wat is er nou mooier als tegen een directe concurrent voor de eerste plaats te spelen. Laten zien wat je kunt – als team en individueel – en proberen om de wedstrijd te winnen. Victoria ’28 begon de wedstrijd in de wetenschap dat het 3 punten voor stond. Met een gezonde dosis spanning stapten Niels, Jochem, Jamy, Harun, Ben, David en Luuk het veld op. Kevin en Ainesh hielden zich klaar om zo snel mogelijk in te vallen. Aan de kant kwam de extra steun deze keer van Manuel. Hij hielp bij de coaching.

Het begin van de wedstrijd was voor Victoria ’28. De spelers pakten direct het initiatief. Het resulteerde al snel in een goed doelpunt. Na een mooie aanval waarbij aan de linkerkant naar hartenlust gecombineerd werd, gaf Ben de bal goed breed zodat Luuk van dichtbij binnen kon schieten, 1-0. Dit was een goed begin en de spelers wilden door. Toch was er een tegenslag die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen. Een hoge bal richting het doel van Niels leek over te gaan. Blijkbaar werd de bal gevangen door de wind, want op een onverklaarbare manier lag de bal opeens in de verre hoek, 1-1. De spelers lieten zich hierdoor niet uit het veld staan, al was het moeilijk om goede aanvallen op de mat te leggen.

Ondanks het doelpunt tegen, stond het achterin wel als een huis. Niels coachte de verdediging goed en ballen bij hem in het gebied waren een prooi voor hem. De aanval kwam vaak niet helemaal van de grond omdat het voor het doel van Sparta heel druk was. Victoria ’28 had net niet het vernuft en handigheid om er door te combineren of te dribbelen. De toeschouwers waren hierdoor wel de grote winnaar, omdat zich een spannende wedstrijd ontwikkelde. Misschien was dit wel de eerste keer dat Victoria ’28 zijn spierballen moest laten zien. Het fanatieke Sparta hield Victoria goed af, waardoor de ruststand uitkwam op 1-1.

De tweede helft ging weer van start. Victoria ’28 kreeg het juiste steuntje in de rug. Kevin gaf een vlijmscherpe pass op Luuk. Met een gericht schot liet hij het net bollen, 2-1. Achterin stond het nog steeds goed. Jochem en Harun waren baas achterin, waarbij ze ook nog eens op goede momenten het middenveld inschoven. Kevin ondersteunde ze hier uiteraard bij. Dat was nodig ook, want de voorste spelers hielpen té weinig om het speelveld klein te maken.
Gelukkig bewezen ze wel hun waarde voorin. In de 39e minuut was het weer Luuk – dit keer met een individuele actie – die goed afrondde en de stand op 3-1 bracht. Twee minuten later begon de aanval bij Jamy. Met goede combinaties via Kevin en Ainesh kwam het team naar voren. Ainesh gaf de beslissende pass en David rondde af, 4-1. Eventjes kroop er wat te veel enthousiasme (voor zover dat kan) in de ploeg en gingen we te snel naar voren. Eerst kwam Jochem nog als winnaar uit de strijd tegen 3(!) aanvallers door heel goed de ruimte te dekken. Een minuut later was het toch raak en kon ook Niels geen tegendoelpunt voorkomen, 4-2.

Snel werd er orde op zaken gesteld. Misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd. David wordt met de rug naar het doel van de tegenstander aangespeeld. Met een lichaamsschijnbeweging stuurt hij zijn tegenstander het bos in. Met een geplaatst schot liet hij vervolgens de bal in de kruising verdwijnen, 5-2. Een laatste toegift had weinig met verzorgd of technisch voetbal te maken. Het leverde wel genoeg spektakel op en dat is toch een wezenlijk onderdeel van het spel. Een aanval van Sparta eindigde bij Niels in de handen. Met een strakke lange bal zette hij Luuk aan het werk. Een achterstand op zijn directe tegenstander werd ingehaald, het lichaam werd tussen bal en tegenstander gehouden en vanuit de stuit schoot hij de bal genadeloos over de keeper! Hiermee kwam de eindstand op 6-2.

Een goede teamprestatie waarbij goed te zien was dat iedereen een eigen rol heeft. Samen sta je dan sterk!

Penaltyklassement

Ainesh : 2
Ben : 4 (+1)
David : 3 (+1)
Harun : 3 (+1)
Jamy : 2
Jochem : 3 (+1)
Kevin : 3 (+1)
Luuk : 4 (+1)
Niels : 4 (+1)