Victoria ’28 E1 onderuit tegen UD Weerselo E1

Zaterdag, 16 november, 2013

Victoria '28 E1 kon het goede spel van de afgelopen twee wedstrijden vandaag niet doorzetten. Het begon slecht aan de wedstrijd en kon daarvan niet meer herstellen. UD Weerselo was bijna de gehele wedstrijd de betere en won uiteindelijk met 1-4.

Opstelling: 1. Joshua, 3. Koen,  4. Les (C), 5. Keano, 8. Gijs, 9. Yassin, 10. Stan. Wissels: 2. Jesse, 7. Umut

Victoria ’28 begon slap aan de wedstrijd. UD Weerselo was overal een stapje eerder en nam iedere keer het initiatief. Met fris combinatie voetbal was het constant druk voor de goal van Joshua. Het is dat de spitsen van UD het vizier niet op scherp hadden staan, anders was het gelijk al een paar keer raak geweest. Verdedigend liep Victoria ’28 alle kanten op, maar daardoor liepen er te veel spelers uit positie. Ook werd er vaak alleen naar de bal gekeken in plaats van dat de tegenstanders in de gaten werden gehouden. Achterin moesten Les en Gijs vaak herstelwerkzaamheden verrichten. Het duurde tot de 12e minuut tot UD er 0-1 van maakte. En 2 minuten later was het al weer raak, 0-2. Na dit doelpunt kwam Victoria ’28 wat beter in het spel. Umut werd in de spits beter bereikt en met Gijs en Yassin op de zijkanten was er meer dreiging. 1 minuut voor rust kon Victoria ’28 de aansluitingstreffer maken. Umut hielp Yassin goed met druk zetten voorin. Umut veroverde de bal en speelde Yassin in. Hij bewoog daarna goed door en kreeg de bal van Yassin op een presenteerblaadje. Met een stiftje over de keeper ronde hij prima af, 1-2.

Victoria ’28 mocht van geluk spreken dat ze met deze stand de rust ingingen, maar toch zaten ze nog in de wedstrijd en weet je nooit wat er kan gebeuren.

In de tweede helft was het spelbeeld meer gelijkwaardig. Toch was het oppassen voor één of twee sterke en behendige spelers van UD. Er werd wel beter samen gewerkt bij Victoria, maar als we de bal hadden werd er te vaak de verkeerde keuze gemaakt of was het onnauwkeurig in de balbehandeling. Daardoor verloor het snel de bal en moest iedereen weer omschakelen. Positief was dat we vaak Umut in de spits aan konden spelen en dat één of twee middenvelders goed bijsloten achter de bal. Echt gevaarlijk kon Victoria ’28 niet worden. UD maakte de kansen deze keer wel af in de 40e en 42e minuut werd het 1-3 en 1-4. Vandaag was het niet goed genoeg. Te afwachtend, verkeerde keuzes en voetbaltechnisch kunnen we beter. Volgende week zaterdag is Victoria ’28 E1 vrij. Zaterdag 30 november spelen we in Borne tegen NEO E1.