Victoria ’28 E1 niet wakker tegen KOSC E1

Dinsdag, 3 maart, 2015

Om 07.45 uur(!) werd er vandaag (zaterdag 28 februari 2015) verzameld bij Victoria ’28. De uitwedstrijd tegen KOSC E1 stond namelijk op het programma en die begon al om 09.00 uur. Of het door de speeltijd kwam weten we niet, maar dat Victoria ’28 E1 niet wakker was toen de wedstrijd begon was duidelijk. Een feller, sterker en sneller KOSC wist terecht de punten in huis te houden. Voor Victoria ’28 werden het pijnlijke cijfers, 4-0.

Na een korte warming up werd er om 09.00 uur afgetrapt. Robin was nog op wintersport en deze wedstrijd was ook onze keeper Gijs er niet bij. Gelukkig hadden we de beschikking over Wesley, de keeper van de E2. Het veld ontdooide door het zonnetje snel, zodat er prima gevoetbald kon worden. KOSC E1 kwam beter uit de startblokken. Al na 4 minuten lag de bal achter Wesley. Onoplettendheid achterin werd direct afgestraft door de snelle aanvaller van KOSC, 1-0. Normaal gesproken worden de jongens in het groen en wit niet zenuwachtig van een achterstand, omdat ze over veel veerkracht beschikken. Vandaag was dat even anders. Vooral bij momenten dat Victoria ’28 de bal verloor ging KOSC er als een razende vandoor. De spelers van Victoria ’28 kwamen dan pas 2 seconden later in actie, waardoor ze overlopen werden. Van achteruit kon de bal wel goed naar voren worden ingespeeld, maar de aanvallers kwamen niet door de stugge verdediging van de ploeg uit Ootmarsum. In de tegenstoot was het bijna iedere keer gevaarlijk voor het doel van Victoria ’28. Het was te danken aan goed keeperswerk van Wesley en het feit dat de aanvallers het vizier niet op scherp hadden staan, dat de score máár 1-0 was toen de scheidsrechter floot voor de rust. Victoria ’28 had hier weinig tegenover gezet.

In de rust werd er gesproken over de zogenaamde ‘omschakelmomenten’ van aanvallen naar verdedigen. Maar ook dat het nog maar 1-0 stond en dat de wedstrijd nog omgedraaid kon worden.

Al snel bleek dat het valse hoop was. In de 28e minuut maakte KOSC namelijk wel de eerste kans uit de tweede helft af, 2-0. Nog geen vier minuten later was daar de nekslag voor Victoria. Wesley wist een hard schot nog goed te keren, maar moest een rebound toestaan. Een aanvaller van KOSC lette goed op en gaf het laatste zetje, 3-0. Gek genoeg ging Victoria ’28 wel wat beter spelen. Zou die veerkracht dan toch nog naar boven komen vandaag? Misschien lag het ook wel aan KOSC, dat de overwinning dacht wel ongeveer binnen te hebben en te kunnen rusten op de stabiele verdediging. Vanaf de kant werd nog een andere interessante mogelijkheid aangedragen. Het was namelijk bijna 09.45 uur (het tijdstip dat we normaal gesproken spelen). Hoe dat ook, er werd meer gevaar gesticht voor het doel van KOSC. Goede mogelijkheden van Harun, Per en Melvin troffen alleen geen doel. In de tegenstoot bleef het oppassen. Vooral de snelle nummer 7 was de hele ochtend al een plaag voor de verdediging van Victoria. Eén van de weinige kansen die KOSC in deze fase nog kreeg werd wel benut. In de 38e minuut werd een uitbraak goed uitgespeeld, waarbij Wesley ook nog eens kansloos werd gelaten, 4-0. Victoria bleef nog wel proberen een doelpunt te maken, maar dat zat er niet in vandaag. Victoria ’28 heeft het vandaag laten liggen op het gebied van lopen voor elkaar en met zijn allen verdedigen. Een onderdeel van het voetbal wat KOSC vandaag een stuk beter deed.

Het mooie is dat je er van kan leren en proberen om het volgende week beter te doen. Dan staat de thuiswedstrijd tegen DTC E1 op het programma.

Penalty-klassement

Per 0
Harun 2 (+1)
Jesse 0
Koen 1 (+1)
Gijs 1
Melvin 2 (+1)
Jochem 1 (+1)
Robin 0
Rick 1 (+1)