Victoria ’28 E1 niet overtuigend maar wint wel.

Maandag, 14 maart, 2016

Vanwege een tekort aan spelers bij beide ploegen afgelopen zaterdag, werd de wedstrijd Vogido E2 – Victoria ’28 E1 vanavond (dinsdag 8 maart 2016) gespeeld. Op een niet al te best veld (hobbelig en slechte verlichting) werd het een spannende wedstrijd.

Het was goed te zien dat het veld moeilijk bespeelbaar was. Waar tegenwoordig veel clubs iedere week op kunstgras spelen, is dit opeens een hele omschakeling. Geen excuus, maar wel het benoemen waard. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Victoria ’28 E1 leek deze avond niet helemaal goed geconcentreerd te zijn. Vogido speelde goed georganiseerd en maakte het speelveld goed klein als Victoria ’28 de bal had. De spelers van Victoria ’28 kozen er te vaak voor om juist naar die drukte toe te spelen of dribbelen, waardoor er vaak balverlies werd geleden.

Bij vlagen wist Kevin wel de ruimte te vinden, waardoor het dan opeens ook gevaarlijk werd. In de 12e minuut werd er wel goed gecombineerd en dat leverde direct een doelpunt op. David bracht spits Luuk in stelling en die schoot de bal langs de keeper in het doel, 0-1. Victoria ’28 had licht de overhand, maar echt heel overtuigend was het niet. Niels keept één moment goed voor zijn doel en kan een gevaarlijk moment onschadelijk maken. 6 minuten voor rust neemt Victoria ’28 een 0-2 voorsprong. Ben passeert zijn tegenstander en speelt Luuk in. Luuk blijft rustig en schiet goed binnen. Vogido deed ook goed mee deze wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang voordat ook zij op het scorebord kwamen. Nog geen minuut na de 0-2 lag de bal achter Niels in het netje, 1-2. Vlak voor rust werd het toen ook nog 2-2. Zo gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in. Vogido waarschijnlijk met een iets beter gevoel.

Gelukkig konden de spelers snel bij elkaar komen, even rustig worden en bespreken hoe de tweede helft aan te pakken. Dat hielp, omdat op deze manier de spelers niet in het slechte gevoel van twee tegendoelpunten blijven hangen.

Waar het in balbezit iets beter ging was het nog steeds bij de omschakeling naar balbezit van de tegenstander dat er te traag werd gereageerd. Ook werd het speelveld niet goed genoeg klein gemaakt. Hierdoor had Vogido ruimte om te voetballen. Victoria ’28 had een dood spelmoment nodig om dit alles te doorbreken. David legde aan voor een corner. Hij vond Harun bij de tweede paal, 2-3. In de 39e minuut schoot Luuk op doel. De keeper wist de bal tegen te houden, maar moest wel een rebound weggeven. Ben was goed meegelopen met de aanval en wist binnen te tikken, 2-4. Nog een hachelijk moment aan de andere kant. Een schot/voorzet leek gemakkelijk gepakt te worden door Niels. Toch ging er iets mis waardoor de bal langs zijn handen schoot, gelukkig voor Victoria ’28 ging de bal ook langs de goede kant van de paal. Het slotakkoord was weer voor Luuk. Ainesh maakte snelheid met de bal en liet zo twee tegenstanders achter zich. Hij hield overzicht tijdens zijn dribbel en bediende Luuk. Met een goede knal in de hoek zette hij de eindstand van 2-5 op het scorebord.

 

Penaltyklassement

Ainesh : 1 (+1)
Ben : 2 (+1)
David : 1 (+1)
Harun : 1 (+1)
Jamy : 1 (+1)
Jochem : 1 (+1)
Kevin : 1
Luuk : 2 (+1)
Niels : 1