Victoria ’28 E1 met lege handen

Maandag, 9 december, 2013

Victoria ’28 E1 speelde vandaag (zaterdag 7 december) in eigen huis tegen Vogido E1. Vooraf een moeilijke wedstrijd door het verschil op de ranglijst. Toch speelde Victoria '28 heel positief voetbal en liet het zichzelf prima zien. Na zelfs nog voor te hebben gestaan, ging de winst uiteindelijk toch naar Vogido, 3-5.

Opstelling: 1. Joshua,2. Jesse, 4. Les (C), 10. Stan, 5. Keano, 7. Umut, 9. Yassin. Als wissel begonnen Koen (3) en Gijs (8).

Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. In balbezit konden beide teams goed samenspelen en naar het doel van de tegenstander proberen te komen. Vogido opende als eerst de score,in de 3e minuut werd de 0-1 gescoord. Dit bracht Victoria ’28 alleen niet van zijn stuk. 2 minuten later maakte Umut namelijk al de gelijkmaker. Jesse speelde de bal diep op Umut. Die ging alleen door op de keeper en met een beetje geluk maakte hij de 1-1. 2 minuten later was het weer raak voor Victoria. Yassin schoot de bal op doel. De keeper kon de bal niet te pakken krijgen en Umut was er snel bij om de bal in het doel te werken, 2-1.

De scheidsrechter was nog een beetje in de war met de F-jes. Hij floot namelijk na nog geen 20 minuten voor de rust. Hij werd hier even op gewezen en de laatste 5 minuten werden alsnog uitgespeeld. Dit was uiteindelijk nadelig voor Victoria ’28, want binnen die tijd werd de 2-1 voorsprong omgezet in een 2-4 achterstand. Een domper zo vlak voor rust, maar we hadden ook hele mooie dingen laten zien in de wedstrijd.

De tweede helft van de wedstrijd werd van de kant van Victoria ’28 nog beter. In het begin ging het nog gelijk op. Vogido wist na 31 minuten een doelpunt te maken. Joshua had helaas geen antwoord op de inzet van de Vogido-speler, 2-5. Daarna speelde Victoria ’28 bijna constant op de helft van Vogido. De verdedigend inlgestelde spelers dekten ontzettend fel op de middellijn. Hierdoor kregen de aanvallers van Vogido geen kans meer. Een minuut nadat Vogido de marge had vergroot, scoorde Victoria ’28 weer. Keano bezorgde de bal bij Yassin en die werkte de bal tegen de touwen, 3-5. Het doelpunt gaf Victoria ’28 nog een extra boost. Gijs maakte een aantal goede dribbels naar voren. Keano had vertrouwen aan de bal, hij had alleen de pech dat een aantal goede acties niet in een doelpunt resulteerden. Umut bewoog goed om aanspeelbaar te zijn en het de verdedigers moeilijk te maken. Helaas kon Victoria ’28 het goede spel niet terug laten komen in de uitslag.

Zonde voor de spelers en toeschouwers, het zou namelijk geweldig zijn als we aan de andere kant van de uitslag staan. We blijven hiervoor strijden. A.s. zaterdag 14 december hebben we daar nog één mogelijkheid voor. We spelen dan de uitwedstrijd tegen Achilles ’12.