Victoria ’28 E1 met lege handen tegen SC Enschede E1

Zondag, 27 oktober, 2013

Na een goede trainingsweek had iedereen er vertrouwen in. Victoria ’28 E1 zou vandaag (zaterdag 26 oktober 2013) weer eens punten gaan halen. In de thuiswedstrijd tegen SC Enschede moest het gaan gebeuren. In een gelijk opgaande wedstrijd wist SC Enschede binnen 10 minuten na de rust de winst toch naar zich toe te trekken, 2-3.

Victoria ’28 begon in de volgende opstelling: 1. Joshua, 8. Gijs, 4. Les (C), 5. Keano, 6. Koen, 7. Umut, 10. Stan. Aan de kant begonnen 2. Jesse en 9. Yassin.

Vanaf het begin was te zien dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Victoria ’28 dat als team speelde en daardoor aan voetballen kwam en SC Enschede dat (vooral voorin) individueel goede spelers had en daardoor gevaarlijk kon worden. Het spelbeeld golfde op en neer. Vaak liepen de aanvallen van beide teams vast voordat er gevaar kon worden gesticht. Bij Victoria ’28 waren de spelers te veel aan het pingelen, zodat ze telkens in de fuik van SC Enschede liepen. Met wat beter samenspel, en dan vooral via de zijkanten, had de ploeg veel meer kansen kunnen creëren. Als SC Enschede de bal bij de voorste spelers kon krijgen, was het oppassen voor de verdedigers van Victoria ’28. Tot vlak voor rust werden de aanvallen vaak tegen gehouden. Op het middenveld werd er niet helemaal goed ingegrepen en de verdedigers stonden niet goed in positie. De middenvelder van SC Enschede kon hierdoor helemaal vrij op Joshua aflopen en schoot de bal langs hem heen in het hoekje, 0-1. Dit was even een domper zo vlak voor rust.

Na de rust kwam Victoria ’28 dramatisch uit de startblokken. SC Enschede wist Victoria ’28 onder druk te zetten. Binnen 10 minuten scoorden ze de 0-2 en de 0-3. Twee doelpunten doordat de spelers van SC Enschede feller waren en dus eerder bij de bal waren. Aan de kant voelde je de onrust, het zal toch niet weer! Gelukkig gebeurde dat niet. Gesteund door de vaders en moeders en alle andere supporters rechte Victoria ’28 de rug. Het speelde fel en met veel energie. Hierdoor kantelde het spelbeeld. Victoria ’28 was nu de betere. Telkens kwam het op de helft van de tegenstander, maar daar werd het niet goed genoeg uitgespeeld. Als Victoria ’28 de bal verloor, schakelde iedereen snel om, om de bal weer af te pakken. Achterin werd geconcentreerd verdedigd en dat was ook nodig met de sterke aanvallers van SC Enschede. Het duurde tot de 40e minuut tot Victoria ’28 de aansluitingstreffer maakte. Stan verovert de bal op de helft van de tegenstander en dribbelt richting het doel. Hij haalt uit, maar de keeper kan de bal tegenhouden. Hij had alleen geen antwoord op Yassin, die op de goede plek stond om de bal binnen te schieten, 1-3. 5 minuten later was het Gijs die aan de linker kant aan een rush begon. Hij passeerde op snelheid de eerste tegenstander, toen de tweede tegenstander en trok toen naar binnen. Onder druk van een derde tegenstander speelde hij de bal laag voor op Yassin, die de bal beheerst binnen tikte, 2-3.

Het laatste deel van de wedstrijd lukte het Victoria ’28 niet meer om de gelijkmaker te scoren en kwam SC Enschede er zelfs nog gevaarlijk uit. Geen van beide teams scoorde meer, waardoor de eindstand 2-3 werd.