Victoria ’28 E1 laat de punten liggen

Zondag, 5 oktober, 2014

Voor het eerst dit seizoen was het team van Victoria ’28 E1 compleet. Negen fitte spelers gingen vandaag (zaterdag 4 oktober 2014) de strijd aan met De Tubanters E1. Op het mooie kunstgras van Tubanters werd om 09.45 uur afgetrapt. Een wedstrijd waarin Victoria ’28 vooral de eerste helt het betere van het spel had, was het uiteindelijk toch De Tubanters dat als winnaar uit de strijd kwam, 4-3.

Aan de aftrap stonden Gijs, Per, Jochem, Jesse, Robin, Rick en Melvin. Koen en Harun begonnen vandaag als wissel. Direct vanaf het begin nam Victoria ’28 het initiatief. Momenten van eerst Robin en daarna Rick leverden geen doelpunten op. Toch was het al snel raak voor Victoria ’28. Op de helft van Tubanters verlegde Jochem het spel met een goede strakke pass van links naar rechts. Deze bal bereikte Robin. Met een goede aanname legde hij de bal goed klaar voor zichzelf, waarna hij de bal laag in de verre hoek schoot, 0-1. Een geweldige start. Victoria ’28 hield het beste van het spel, maar een uitval van Tubanters werd direct omgezet in een goal. In de 7e minuut werd een aanval van Tubanters in eerste instantie afgeslagen. Een middenvelder pikte daarna de bal op, bij Victoria bleven de spelers in de doelmond hangen in plaats van druk op de bal te zetten. Hierdoor kon de middenvelder vrij binnenschieten, 1-1. Wat volgde was een beter Victoria dat goed combineerde en vaak tot aanvallen kwam.

Vooral via Melvin en Robin liepen de aanvallen lekker. Melvin was telkens aanspeelbaar en Robin kon vaak zijn tegenstander passeren. Wat Victoria ’28 vergat was het afmaken van 2 of 3 goede kansen. In de verdediging stond het goed. Er werd goed samengewerkt en veel aanvallen werden onschadelijk gemaakt. Uitblinker hierin (de gehele wedstrijd) was Jochem. Hij won alle duels en ook in balbezit vond hij telkens de goede oplossing. Toch moest Victoria ’28 in de 18e minuut weer een doelpunt incasseren. Een cornerbal werd afgeslagen en kwam bij een speler van De Tubanters op ongeveer 12 meter voor de goal terecht. Weer werd er geen druk op de bal gegeven en werd er ongehinderd binnengeschoten, 2-1. Drie minuten later rechtte Victoria ‘28 alweer de rug. Jochem veroverde aan de linkerkant de bal en stuurde Koen weg. Hij zag Melvin naast zich lopen en speelde hem netjes af, waardoor de keeper kansloos was, 2-2.

Ook in het begin van de tweede helft speelde Victoria ’28 nog goed. Maar meer en meer verloor het de grip op het spel. De Tubanters kwam meer naar voren zetten. Toch kregen ze maar een aantal mogelijkheden. Gijs was in deze fase twee keer sta in de weg bij mogelijkheden voor De Tubanters. Omdat beide ploegen in de laatste fase naar het doel van de tegenstander niet daadkrachtig genoeg waren ging het spel veel op en neer. De verdedigers van De Tubanters kregen grip op de voorsten van Victoria ’28, waardoor er te snel balverlies werd geleden. Omdat het spel veel op en neer ging viel er bij Victoria een groot gat op het middenveld. De verdigende spelers sloten niet snel genoeg aan naar voren en andersom schakelden de aanvallende spelers wat te langzaam om. In de 37e minuut maakte De Tubanters daar goed gebruik van. Een diepe bal werd gegeven op één van de spitsen. Jesse moest in de achtervolging en kwam er naast. Toen hij zijn lichaam erin wilde gooien glipte de aanvaller daar slim langs en liet Gijs kansloos, 3-2. Victoria ’28 probeerde het wel en zette alles op alles. Het gat op het middenveld bleef er wel, waardoor er geen enorme druk kon worden gegeven. In de 44e minuut kwam de nekslag, 4-2. Dit was niet de eindstand. Per onderschepte op de middenlijn een pass en stoomde door naar het doel. Vanaf een meter of 10 schoot hij de bal strak onder in de hoek, 4-3. De aftrap mocht nog genomen worden, maar daar bleef het ook bij.