Victoria ’28 E1 kan niet overtuigen en verliest van DSVD E1

Woensdag, 25 maart, 2015

In Deurningen nam Victoria ’28 E1 het vandaag (21 maart 2015) op tegen DSVD E1. Ondanks de regen was de grasmat goed bespeelbaar. Nadat de heren zich hadden omgekleed en de wedstrijdbespreking was gehouden in de hagelnieuwe kleedkamers werd de regen getrotseerd voor de warming up.

Toen iedereen goed warm was gaf de scheidsrechter het startsein voor de eerste helft. Er werd goed begonnen aan de wedstrijd door Victoria ’28. Al na 2 minuten lag de bal in het netje. Het was Harun die de bal binnen werkte, nadat de bal voor zijn voeten kwam bij een corner, 0-1. Hoewel het spel van beide ploegen niet geweldig was, had Victoria ’28 een overwicht. Er werd iets makkelijker van achteruit naar voren gecombineerd. DSVD had daarentegen een goed georganiseerde verdediging en een sterke keeper. Met snelle uitbraken probeerden ze het Victoria ’28 moeilijk te maken. Ondanks dat Victoria ’28 er moeilijk door kwam verdubbelde de ploeg de score na 8 minuten spelen. Het was Rick die hem maakte, 0-2. Ondertussen bleef de regen aanhouden en dit leek Victoria ’28 niet goed te doen. Er werden steeds meer slordige foutjes gemaakt en er werd steeds minder energie in de acties (met en zonder bal) gestoken. Het leek erop dat vooral de samenwerking in het veld (zowel met aanvallen als verdedigen) er niet was. DSVD bleef vanuit een compacte verdediging de snelle uitbraken plaatsen. Dit leidde in de 12e minuut tot de aansluitingstreffer, 1-2. Drie minuten later lag de gelijkmaker ook al achter Gijs in het doel, 2-2. De wedstrijd kabbelde door met de meest gevaarlijke kansen voor DSVD.

Waar Victoria ’28 in de eerste helft direct scoorde, was het DSVD E1 dat in de beginfase van de tweede helft op voorsprong kwam. Een onoplettendheid aan de kant van Victoria ’28 werd direct afgestraft. Zo kwam het dat het team uit Enschede in de achtervolging moest. Dat probeerden ze ook. Langzaam werd er meer op de helft van de tegenstander gespeeld. Toch leek vandaag de echte scherpte bij iedereen wat te ontbreken. Er werd te vaak gekozen om voor de eigen actie te gaan. Er lagen mogelijkheden door samen te spelen en het maken van één-tweetje door de stugge defensie van DSVD te raken. Zo af en toe lukte het trouwens wel om een kans te creëren. Zo schoot Koen een keer recht op de keeper na een goede actie door het midden. Ook glipte Melvin langs de verdedigers, maar speelde hij onderweg de bal te ver voor zich uit. Jesse probeerde vanuit de tweede lijn gevaar te stichten, maar ook hij stuitte op de goede keeper. DSVD stelde er niet heel veel meer tegenover in de tweede helft. In de 40e minuut kreeg DSVD een corner. Een goede strakke bal bij de tweede paal kwam terecht bij een geheel vrijstaande speler in het rood. Met een simpel tikje was daar de 4-2. In de eindfase probeerde Victoria ’28 E1 het nog wel. Een kans van Robin werd gepakt door de keeper en ook Jochem zag zijn schot gekeerd worden door de keeper. En zo verloor Victoria ’28 E1 haar tweede wedstrijd in de voorjaarscompetitie. In de komende wedstrijden zal er wat beter samengewerkt moeten worden in het veld en dan kunnen ook individuele acties de doorslag geven in de wedstrijd. Aanstaande zaterdag neemt Victoria ’28 E1 het thuis op tegen Losser E3.

Penalty-klassement

Per 1
Harun 3 (+1)
Jesse 1 (+1)
Koen 3 (+1)
Gijs 2 (+1)
Melvin 4 (+1)
Jochem 3 (+1)
Robin 0
Rick 2 (+1)