Victoria ’28 E1 kan goede reeks niet doorzetten.

Dinsdag, 8 april, 2014

Na het behalen van een uitstekende overwinning op Saasveldia E1 vorige week, mocht Victoria ’28 E1 het vandaag (zaterdag 5 april 2014) proberen tegen ATC E3. Een goede reeks van 3 overwinningen op rij zorgde voor het nodige zelfvertrouwen. Op het eigen kunstgrasveld werd de strijd aangegaan. Na een gelijk opgaande eerste helft waarin het voordeel in score van de ene naar de andere ploeg ging, zorgde 10 effectieve minuten na rust van ATC voor de beslissing, 2-6.

Beide ploegen begonnen prima aan de eerste helft. ATC heeft een fysiek sterke ploeg. Met het fysieke deel van het spel had Victoria ’28 in het begin moeite. Voorin stond een speler die ook nog eens snel was, aan hem had Jesse zijn handen vol. Het moet gezegd, hij bood meer dan goed weerstand tegen deze jongen. In de 6e minuut zorgde een foutje in de opbouw van Victoria ’28 voor een 0-1 achterstand. Toen Victoria ’28 een beetje gewend was aan het fysieke spel en weer wist dat bij hunzelf ook de beuk erin moest, trok het snel de stand gelijk. Een goede steekpass van Yassin zette Stan alleen voor de keeper. Hij rondde beheerst af in de lange hoek, 1-1. Vier minuten later was het weer raak. Gijs soleerde knap tussen een aantal spelers van ATC door. Met zijn sterke linker schoof hij de bal goed binnen, 2-1. Victoria ’28 had het initiatief. Alleen gaf het dit ook snel weer uit handen. In de opbouw was het vandaag niet op en top geconcentreerd. Er werd te veel vanuit stilstand de bal gevraagd. Zo kon het dat de spelers twee keer werden afgetroefd, omdat de tegenstander kort dekte en wij zelf op de bal bleven wachten. Binnen 4 minuten was een voorsprong een achterstand geworden, 2-3. De laatste minuten van de eerste helft gebeurde er weinig meer en werd er gerust met een 2-3 achterstand.

Zoals aangekondigd had ATC 10 erg effectieve minuten na de pauze. De snelheid van de rechter aanvaller leverde twee keer een doelpunt voor ATC op, 2-5. Dit kwam mede omdat Joshua twee maal wijfelend uitkwam. Het moet gezegd, hij redt ons vaak genoeg uit de brand, dus dit valt hem niet al te veel aan te rekenen. In de 32e minuut scoorde ATC ook nog de 2-6, nadat er te makkelijk balverlies werd geleden in de voorroede. Hierna speelde ATC een man-meer-situatie goed uit. In het restand van de wedstrijd leek ATC het wel goed te vinden, of was het Victoria ’28 dat de ploeg uit Hengelo gewoon terug drong? In ieder geval  leverde het een aantal kansrijke situaties op voor de goal van ATC. Helaas gingen de kansen er niet in en kon Victoria ’28 niet meer terugkomen in de wedstrijd.

Jammer van de nederlaag, maar Victoria ’28 is weer tegen genoeg leermomenten aangelopen. Er kan deze week weer volop getraind worden op het loskomen van de tegenstander en het goed over de bal kijken. Met frisse moed gaan we aankomende zaterdag naar Ootmarsum om het daar op te nemen tegen KOSC E2.