Victoria ’28 E1 KAMPIOEN!

Woensdag, 13 april, 2016

Victoria ’28 E1 is afgelopen zaterdag (9 april 2016) kampioen geworden in de voorjaarscompetitie. Nadat ze zelf de thuiswedstrijd tegen Tubanters E2 hadden gewonnen met maar liefst 13-3, kwam later rond het middaguur het nieuws dat de concurrentie punten had laten liggen. Met nog twee wedstrijden te gaan mogen de jongens zich dus al kampioen noemen, heel knap gedaan! Een grote felicitatie voor Ainesh, Benjamin, David, Harun, Jamy, Jochem, Kevin, Luuk en Niels!

De wedstrijd

Na de kraker eerder in de week tegen Enschedese Boys leek het alsof de spelers zich niet helemaal op konden laden voor een nieuwe wedstrijd. De echte concentratie, felheid en scherpte waren minder als dat we gewend zijn. Toch had Victoria ’28 vandaag niks te vrezen van Tubanters. Één speler was namelijk wel gretig voor het doel, Luuk. Iedere kans veranderde hij in een doelpunt. Binnen 14 minuten had hij er al 4(!) gemaakt. Het voorbereidende werk werd gedaan door Jochem (1-0), Harun (2-0) en Ben en Ainesh (3-0, geweldige combinatie). Naast Luuk was Kevin ook goed bij de les als verbindingsspeler tussen verdediging en aanval. Ondertussen maakte Ben er 5-0 van in de 17e minuut op aangeven van Luuk en Ainesh tekende voor de 6-0 na een assist van Ben. Tubanters maakte vlak voor rust twee keer goed gebruik van het gebrek aan scherpte. Vooral het terug verdedigen (omschakelen) was niet helemaal naar wens. Vlak voor rust moest Victoria ’28 daardoor 2 doelpunten incasseren, 6-2.

De tweede helft was er weer even meer te zien van het samenspel als team. Ik bedoel daar niet eens het spel mét de bal mee. Vooral als de bal verloren werd en er dus moest worden omgeschakeld, werd dit een stuk beter gedaan als in de eerste helft. Zeer belangrijk was de rol van Kevin hierin. Als centrale man ondersteunde hij de verdediging en was hij bij balbezit aanspeelbaar om nieuwe aanvallen op te zetten. Het team ging daardoor rustig door met het maken van doelpunten. Ben scoort 7-2 uit een corner van David. Even later stuurt Luuk met een splijtende pass David weg. David houdt het overzicht en geeft de bal keurig af op Ben, 8-2. Snel loopt Victoria ’28 uit naar 13-2 door doelpunten van Luuk (2x), Ben (2x) en David. Vlak voor het eindsignaal doet Tubanters nog wat terug, waardoor de eindstand uitkomt op 13-3.

Kampioen

Victoria ’28 E1 had 3 punten gepakt en nu was het wachten op de andere uitslagen. Daar kwam het nieuws dat Sparta E. gelijk had gespeeld. Er werd al een bescheiden feestje gevierd. De uitslag van HSC was echter nog niet bekend waardoor er nog gewacht moest worden met het ontkurken van de champagne. Later die dag werd bekend dat ook HSC punten had verloren, waardoor Victoria ’28 E1 officieel kampioen is!

Aankomende zaterdag zal Victoria ’28 E1 in eigen huis de strijd weer aangaan voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Dan zal het weer proberen om fel te spelen, mooie acties en combinaties te laten zien en de drie punten in huis te houden. Na de wedstrijd zal het behaalde kampioenschap gevierd worden.

A.s. zaterdag 16 april 2016 09:45 uur: Victoria ’28 E1 – SC Enschede E2

U ben van harte uitgenodigd om Victoria ’28 E1 naar de overwinning te schreeuwen en het kampioensfeest te vieren!

Penaltyklassement

Ainesh : 4 (+1)
Ben : 6 (+1)
David : 4
Harun : 6 (+1)
Jamy : 3
Jochem : 4
Kevin : 4
Luuk : 7 (+1)
Niels : 5