Victoria ’28 E1 in eigen huis nipt onderuit

Dinsdag, 6 oktober, 2015

Vorige week won Victoria ’28 E1 van koploper UD Weerselo. Vandaag (3 oktober 2015) kwam de nieuwe koploper in de competitie op bezoek, namelijk Quick ’20 E2. De voorbereiding naar deze wedstrijd was niet helemaal top. Zo had Harun last gehad van de voet en waren Ben en Kevin niet helemaal fit door ziekte. Doorzetters als het zijn verschenen ze toch aan de aftrap.

In het begin van de wedstrijd was het Quick ’20 dat het betere van het spel had. Victoria ’28 leek nog niet helemaal wakker, want vooral op het middenveld werd er te slaperig en te afwachtend gespeeld. Het afpakken van de bal ging moeizaam, omdat er niet fel genoeg werd gespeeld. Quick ’20 kon het de verdediging van Victoria ’28 dan ook lastig maken. Gelukkig stonden Jamy en Jochem achterin hun mannetje. Beide verdedigden fel en konden zo veel aanvallen onschadelijk maken. In de 7e minuut wist Quick ’20 toch een kans te creëren en dit was direct een mega kans. Van 5 meter kon een speler van Quick ’20 binnen schieten, maar hij rekende buiten het uitstekende keeperswerk van Niels. Met een korte katachtige voetbeweging tikte hij de bal naast het doel. Waar Quick ’20 beter in positie speelde en daardoor makkelijker aanvallen opbouwde, moest Victoria ’28 zich richten op de counter. Luuk sleurde en sjouwde voorin en was daarmee zeer lastig voor de verdedigers. Nadat Quick ’20 ook een nieuwe kans op de 0-1 miste was het aan de andere kant wel raak. Luuk werd aangespeeld aan de rechterkant van het veld. Kapte de bal naar zijn linker en haalde direct uit. Met een lage schuiver in de verre hoek zorgde hij voor de 1-0. Kevin had zich helemaal leeg gespeeld, maar kon echt niet verder. Hij werd vervangen door Harun, tegelijkertijd kwam David voor Ainesh. Terwijl het spel nog steeds niet geweldig was, kwam Victoria ’28 ook nog op 2-0. Ben stuurde Luuk met een lange bal de diepte in. Luuk zag dat de keeper ver voor zijn doel stond en handelde direct door de bal knap over hem heen te lepelen, 2-0. Helaas voor Victoria ’28 was dit niet de ruststand. Een overtal situatie werd goed uitgespeeld door Quick ’20 en Niels werd kansloos gelaten, 2-1.

De start van de tweede helft was niet goed te noemen. Waar Victoria ’28 met een voorsprong de rust in ging was dit binnen 7 minuten een achterstand geworden. Eerst kon een verdediger van Quick ’20 opstomen van achteruit. Met een goede pass in een 3-tegen-2 situatie zette hij de aanvaller alleen voor Niels, waarna die voor 2-2 tekende. Amper drie minuten later zorgde een corner voor de 2-3 voor Quick ’20. Ook Ben is nu helemaal leeg na zijn ziekte en Ainesh komt hem vervangen. Victoria ’28 gaat niet bij de pakken neer zitten. Het veldspel werd al beter, doordat er minder gehaast werd gevoetbald. Er was meer controle over de bal, waardoor de bal langer in de ploeg werd gehouden en de jongens in het groen en wit beter tot aanvallen kwamen. Ook werd het spel wat grimmiger. Van beide kanten werden felle duels uitgevochten. Soms wel iets te fel, maar ook dit gebeurde weer van beide kanten. In de 38e minuut kreeg Victoria ’28 een corner. En dan is het bekende recept weer te zien. David achter de bal. Een goede strakke bal voor en deze keer precies op het hoofd van Luuk. Met een goede kopbeweging zorgt hij voor de 3-3. Helaas is al het werk voor de gelijkmaker al snel voor niks geweest. Binnen twee minuten ligt de bal weer achter Niels in het netje, 3-4. Er zit niets anders op dan maar weer een inhaalslag te maken. En de jongens gaan er weer voor. Met passie en strijd en bij vlagen leuke voetbalmomenten gaan ze op zoek naar de gelijkmaker. Een gelijke strijd ontstond en het kon beide kanten op. Toch werd het harde werken van Victoria ’28 beloond. Weer was het Luuk die de bal voor zijn voeten kreeg. Deze keer haalt hij met zijn sterke rechter hard uit en de bal verdwijnt in het doel, 4-4. Voor de tweede keer deze wedstrijd komt Victoria ’28 langs zij. Toch was het vandaag niet genoeg. Ook voor de tweede keer in de wedstrijd was het namelijk Quick ’20 dat kort na de gelijkmaker weer op voorsprong kwam. Dit was zo kort voor tijd dat Victoria ’28 niet meer terug kon komen. Daardoor verloor Victoria ’28 de wedstrijd met 4-5. De jongens waren zichtbaar teleurgesteld en ook een beetje gefrustreerd en dat is ook mooi en goed om te zien. Maar toch moeten we ons daar niet te veel in mee laten slepen en doorgaan met zelf beter worden.

Op naar een nieuwe trainingsweek en naar de volgende wedstrijd!

Penaltyklassement

Ainesh : 1
Ben : 2
David : 4 (+1)
Harun : 1
Jamy : 0
Jochem : 3 (+1)
Kevin : 2
Luuk : 3 (+1)
Niels : 2