Victoria ’28 E1 geeft de drie punten weg

Maandag, 22 september, 2014

Vandaag (zaterdag 20 september 2014) speelde Victoria '28 E1 de uitwedstrijd tegen SC Enschede E1. Melvin kon vanwege zijn enkelblessure nog niet meedoen. Aan de aftrap stonden Gijs, Per, Jochem, Jesse, Robin, Rick en Koen. Harun begon even als wissel.

Na een goede warming up begon Victoria ’28 furieus aan de wedstrijd. Helaas nam het een voorsprong van maar 0-1. Over de gehele wedstrijd gezien was Victoria ’28 de betere, helaas werd een wat zwakker einde van de wedstrijd de mannen van de E1 fataal, 3-2.

Zoals gezegd begon Victoria ’28 E1 geweldig aan de wedstrijd. Koen kreeg de bal aangespeeld in de spits, draaide direct open en zag Robin weglopen in de diepte. Met een splijtende pass zette hij Robin alleen voor de keeper, die met deze kans wel raad wist, 0-1. Victoria ’28 ging door. In de 6e minuut leek het zelfs 0-2 te worden, maar deze keer kon de keeper het schot van Robin tegenhouden. Victoria ’28 bleef een overwicht houden. Alleen kwam hier zo af en toe nog maar een mogelijkheid uit. In de achterhoede werd er scherp verdedigd. Vooral Jochem zat lekker in de wedstrijd en haalde veel weg. Ook in de opbouw deed hij goed mee. Dat laatste deden Jesse en Per trouwens ook. Op een gegeven moment ging dat zo lekker dat er te veel naar voren werd gelopen. In de 20e minuut zorgde dit ook voor een tegendoelpunt. Nadat we de bal verloren kwam SC Enschede er razendsnel uit en wist Gijs kansloos te laten 1-1. Bijna direct kwam Victoria ’28 met een antwoord. De ingevallen Harun kreeg de bal voor het doel in bezit en haalde goed uit, helaas kwam zijn inzet tegen de paal. Ruststand: 1-1.

In de eerste tien minuten van de tweede helft ging Victoria ’28 goed door. Het nam het doel van SC Enschede goed onder vuur. Hierdoor kwam er ook veel corners. Uit één van die corners was het in de 29e minuut raak. Rick nam de bal met zijn sterke linkerbeen vanaf de rechterkant. Waar de tegenstander een strakke voorzet verwachtte, dacht Rick daar anders over. Met een curve aan de bal schoot hij hem in één keer in de verre hoek, 1-2. Vanaf dit moment kwam SC Enschede ook wat meer naar voren, waardoor het spel meer op en neer ging. Gijs wist twee keer goed te redden, maar in de 34e minuut moest hij zich gewonnen geven. Na een corner viel de bal stil voor de goal. Drie spelers van Victoria ’28 bleven staan kijken in de doelmond (waar ze eigenlijk de bal aan moeten vallen) waardoor de bal werd binnen geknald, 2-2. Nog geen minuut daarna kwam Victoria ’28 goed weg, omdat een speler van SC Enschede zijn schot op de lat uiteen zag spatten. Direct nam Victoria ’28 het initiatief weer over. Zo kreeg het drie corners achter elkaar. Bij de laatste kreeg Jesse de bal net niet goed op zijn hoofd, want hij stuurde de bal rakelings naast. In de tegenstoot kreeg Victoria ’28 tegen de verhouding in de genadeslag. Na te langzaam omschakelen prikte SC Enschede de 3-2 binnen. In de laatste minuten probeerde Victoria ’28 toch nog een punt uit het vuur te slepen, maar dit lukte helaas niet. Eindstand: 3-2.

Het is jammer dat de spelers na een goede wedstrijd zichzelf net niet weten te belonen met de punten. Wel zijn er veel dingen goed gegaan in de wedstrijd en daar kunnen we verder mee. Op naar volgende week, dan speelt de E1 thuis tegem Emos E1.