Victoria ’28 E1 – De Esch E1

Zondag, 25 augustus, 2013

ENSCHEDE - Zaterdag 24 augustus 2013 stond de eerste wedstrijd van Victoria ’28 E1 weer op het programma. Het was de bekerwedstrijd tegen De Esch E1. Met pas twee trainingen in de benen was het voor iedereen spannend en afwachten hoe de wedstrijd zou verlopen. Jesse kon helaas niet meedoen, door een pijnlijke enkel.

Opstelling: Joshua (K), Keano, Les, Gijs, Koen, Umut, Yassin.    Wissel: Stan

Victoria ’28 had het in het begin van de wedstrijd lastig. De Esch combineerde makkelijk en hierdoor hadden ze veel balbezit op de helft van Victoria ’28. Voor de wedstrijd hadden we afgesproken het veld ‘klein’ te maken als we de bal niet hadden. Dit werd goed gedaan, zodat De Esch niet echt hele grote kansen kreeg. Na een aantal minuten spelen kwamen we wat beter in ons spel. Dit zorgde direct voor gevaar. Het was Yassin, vandaag in de spits van Victoria ’28, die na een uitbraak met een geweldige knal de bal tegen de touwen schoot. Na een paar minuten was het alweer raak. Les dacht wat Yassin kan, kan ik beter. Vanaf de helft van het veld schoot hij de bal hard en hoog over de keeper in het doel. Het was nog steeds De Esch dat makkelijker voetbalde als Victoria ’28. Dit bleven ze ook knap doorzetten na de twee dompers. Voor rust resulteerde dit in twee doelpunten voor de De Esch. De organisatie was even niet meer zo goed bij Victoria ’28, waardoor de ruststand werd bepaald op 2-2.

De tweede helft ging gelijk op. Beide elftallen proberen door combinatiespel bij het doel van de tegenstander te komen. Victoria ’28 kon wat langer de bal in de ploeg houden. Dit kwam mede omdat de spelers het veld ‘groot’ maakten als ze de bal hadden. Het was Stan die met een rush langs de rechterkant van het veld schuin voor het doel van De Esch kwam. Zijn schot werd nog tegengehouden door de keeper, maar Yassin was er als de kippen bij om de bal er wel in te schieten, 3-2. Vanaf dit moment was Victoria ’28 de betere en kon het proberen meer doelpunten te maken. Dit lukte. Het was Stan die twee keer scoorde met een schot vanaf een metertje of 10. Beide ballen vlogen laag en onhoudbaar in het hoekje. Umut bracht met zijn eerste doelpunt van het seizoen de stand op 6-2. Na een mooie aanval was het Stan die de bal prima breed speelde, waardoor Umut bij de tweede paal alleen nog maar het laatste tikje hoefde te geven.

Victoria ’28 speelde het laatste deel van de wedstrijd niet meer al te best. Er werden veel slordige fouten gemaakt door te gehaast spel. Iedereen wilde te snel naar voren, waardoor passes werden gegeven die eigenlijk niet konden. De conditie blijkt ook nog niet helemaal top. De Esch kon dan ook nog een aantal keren echt gevaarlijk worden uit verschillende uitbraken. Gelukkig stond Joshua zijn mannetje en zorgde ervoor dat er in de tweede helft niets meer door kwam. Uiteindelijk bepaalde Umut de eindstand op 7-2 na een snelle uitbraak. Al met al een mooie winstpartij voor Victoria ’28 E1, gefeliciteerd!