Victoria ’28 E1 blijft winnen in eigen huis

Maandag, 30 maart, 2015

Victoria ’28 E1 wist vandaag (zaterdag 28 maart 2015) de 3 punten in eigen huis te houden. Tegen de E3 van KVV Losser werd met 6-1 gewonnen. Ondanks dat de spelers nog niet altijd hun beste spel lieten zien, was het wel een verdiende overwinning.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd wat afwachtend. Victoria ’28 voetbalde van achteruit wat makkelijker, maar had nog niet het ritme in de wedstrijd om ook gevaarlijk voor het doel van Losser te komen. Het duurde tot de 10e minuut voordat het raak was. Met een goede actie aan de rechter kant liet Robin zijn tegenstander achter zich. Op naar het doel hield hij goed het overzicht en bediende de vrijgelopen Melvin. Met zijn rechter prikte hij de bal binnen, 1-0. Vlak daarna deelde Victoria ’28 direct weer een klap uit. Het was Harun die de bal ontving op het middenveld. Hij dribbelde een stukje en besloot een schot te lossen. Onderweg passeerde de bal Melvin, die deed alsof hij hem aantikte, maar bleef van de bal af. Hierdoor raakte de keeper wel in de war en ging de verkeerde hoek in. De bal verdween in de andere, 2-0. Ook Losser kwam nu wat meer los. In een één-tegen-één situatie kwam Gijs als winnaar uit de strijd. Wat Victoria ’28 goed deed was dat ze met het hele team constant met de bal mee bewogen. Speelveld klein maken als Losser de bal had en bewegen en aanspeelbaar proberen te zijn als het zelf de bal had. Vlak voor rust zorgde Robin met weer een individuele actie voor het voorbereidende werk. Deze keer schudde hij twee man af op de achterlijn en gaf hij goed voor op Rick die in kwam lopen, 3-0.

In de tweede helft had Victoria ’28 een valse start. Direct na de rust was het namelijk een aanvaller van Losser die langs twee Victorianen glipte. Gijs stond niet helemaal goed opgesteld, maar de aanvaller schoot de bal ook onberispelijk in de lange hoek, 3-1. Kreeg Victoria ’28 E1 het dan toch nog moeilijk deze wedstrijd? Het moet gezegd Gijs pakte nog een goede bal, maar daarna hadden Jesse, Per en Harun het goed voor elkaar achterin. Met hulp van de voorste, die het speelveld goed klein bleven maken. Tussen de 35e en 40e minuut beslisten de groen-witten de wedstrijd. Eerst was het Jesse die op kwam dribbelen in een 3 tegen 2 situatie. Hij koos om Melvin aan te spelen. Dit was de goede keuze, want één-tegen-één met de keeper kwam hij als winnaar uit de strijd, 4-1. In de 39e minuut werd er een scherpe aanval geplaatst. Een combinatie aan de rechter kant met Koen, Melvin en Per leverde een schietkans op voor Per. Zijn schot werd nog gekeerd door de keeper, maar Rick was er snel bij om de bal binnen te tikken, 5-1. Er bleven nog wel wat kansen komen voor Victoria. Zo kon Jesse twee keer afdrukken van een afstandje, maar zijn harde schoten misten precisie. Rick had er nog wel zin aan na zijn twee doelpunten eerder deze wedstrijd. In de 46e minuut belandde de bal op ongeveer 10 meter van het doel voor zijn voeten. Met een strak en laag schot, schoot hij de bal langs de keeper in de verre hoek, 6-1. Zo maakte hij zijn 3e doelpunt van de wedstrijd. Na 50 minuten spelen maakte de scheidsrechter er een einde aan en had Victoria ’28 E1 er weer 3 punten bij!

Penalty-klassement

Per 1
Harun 4 (+1)
Jesse 2 (+1)
Koen 4 (+1)
Gijs 2 (+1)
Melvin 5 (+1)
Jochem 3
Robin 0
Rick 2