Victoria ’28 E1 behaalt eerste 3-punter

Dinsdag, 22 september, 2015

Victoria ’28 E1 heeft vandaag (zaterdag 19 september) de eerste 3-punter weten te behalen. In een moeilijke wedstrijd tegen Losser E2 was er uiteindelijk de winst voor de thuisploeg, 4-2.

De eerste helft begon redelijk tot goed. De eerste 5 minuten had Victoria ’28 een licht overwicht, waardoor iedereen het gevoel kreeg dat dit toch moest gaan lukken vandaag. In de 5e minuut werd Harun onder druk gezet in de verdediging. Hij ging goed het duel aan, maar kreeg (niet opzettelijk) een elleboog in het gezicht. Hij bleef daardoor achter op de grond terwijl het spel verder ging. Losser had de bal en wist de man-meer-situatie goed uit te spelen, 0-1. Een paar minuten later ging Jochem stevig het duel aan. Iets té stevig volgens de scheidsrechter, dus een vrije trap op ongeveer 15 meter van het doel. Met een geweldige pegel vloog de bal achter Niels in de bovenhoek, 0-2.

Qua spel was het niet onaardig, maar Victoria ’28 stond wel met 0-2 achter. Gelukkig werden de Victorianen een klein handje geholpen door de keeper van Losser. Een schot van David leek gepakt te worden door de keeper. Blijkbaar was de bal heet, want de keeper liet los en rolde achter hem het doel in, 1-2. Victoria ’28 ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Het was niet heel veel beter als Losser, maar toch kon je zien dat het voetballen hen net iets makkelijker af ging. Toch was het moeilijk spelen tegen de fysiek sterke jongens uit Losser. Gelukkig duurde het niet lang tot de aansluitingstreffer werd gemaakt. Ben kwam opdribbelen aan de linkerkant van het veld en zag dat Luuk zich in de spits vrij bewoog. Met een goede bal speelde hij Luuk aan. Luuk draaide goed kort weg en haalde direct de trekker over. Pats! in de lange hoek, 2-2. In de 25e minuut leverde druk op het doel van Losser één van de vele corners op. David slingerde ze de hele wedstrijd al lekker voor het doel en ook deze weer. In de drukte schampte een speler van Losser de bal, maar in plaats van weg van het eigen doel, verdween die juist tegen de touwen, 3-2.

De tweede helft werd nog wel goed begonnen. Achterin werden duels gewonnen voor Jamy en Jochem en op het middenveld stond ook Kevin zijn mannetje. Daardoor werd de bal vaak weer snel veroverd en kon Victoria ’28 weer aan de aanval denken. Vaak was het Kevin die de ballen naar de zijkanten naar Ben en David kon spelen en we vanaf daar dreigend konden worden.

Victoria ’28 kreeg ook een goede kans in de persoon van Kevin. Ben legde de bal goed terug, alleen was het vizier niet helemaal op scherp. Het duurde 10 minuten voordat de beslissende goal werd gemaakt. Met een goede steekbal stuurde Luuk, Ben weg. Die was niet zelfzuchtig en speelde netjes weer terug. Luuk schoot hard op doel, maar de bal werd gekeerd door de keeper. Gelukkig stond Ben op de goede plek om de rebound binnen te werken, 4-2. Dit was toch wel even een opluchting voor iedereen. Als Victoria ’28 vanaf dit moment zo door had gespeeld als de eerste 10 minuten had het waarschijnlijk nog meer doelpunten gemaakt. Helaas wilde nu iedereen weer naar voren en naar het midden, waardoor de ruimte ontzettend klein werd. In de tegenstoot gaven onze verdedigers veel ruimte achter hen weg. Ze hadden geluk dat Losser hier geen gebruik van maakte, want anders was het nog spannend geworden.

De overwinning kwam op deze manier niet meer in gevaar en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was er dan ook vreugde! Op naar meer overwinningen!