Victoria ’28 B1 – Tukkers de B1

Maandag, 28 september, 2015

Na de grote nederlaag van vorige week speelden we vandaag, 26 september, tegen de Tukkers B1. In de week vooraf aan deze wedstrijd werd er veel gehamerd op het omschakelen van balbezit naar balverlies. Dit is een punt waarin we ons nog een stuk in kunnen verbeteren. Om half 3 begonnen we aan de wedstrijd.

We begonnen goed aan de wedstrijd we zetten de tegenstander goed vast waardoor deze gedwongen waren om snel de lange bal te hanteren. We hebben de wedstrijd de eerste 15 minuten volledig in de hand. We creëren een aantal kleine kansen maar echt gevaarlijk worden we nog niet. In deze fase bouwen van achteren goed op. We kunnen zelfs vaak een middenvelder inspelen die het spel dan weer kan verplaatsen. Het doorvoetballen naar de spits blijkt voor ons nog moeilijk. We hebben dan vaak geen goede afspeelmogelijkheden of juist de pass is dan slordig. Na 20 min komen we ongelukkig op achterstand. Joris neemt in de 16 zijn tegenstander mee en we krijgen hiervoor een penalty tegen. Deze wordt goed ingeschoten door de speler van de Tukkers 0-1. We zijn nu even van slag af en hebben een paar minuten nodig om weer in ons spel te komen. Niet veel later krijgen we een vrije bal waar Jesse achter gaat staan. Hij schiet hem goed in naar de lange hoek maar de keeper maakt een goede redding. Na 25 minuten krijgen we een goal cadeau van de Tukkers een te korte terugspeelbal wordt onderschept door Junior. Die hem vervolgens goed afmaakt waardoor we terug op 1-1 komen. We komen nu beter in de wedstrijd en gaan op zoek naar de voorsprong. Na een goede actie aan de linkerkant van het veld maakt de tegenstander een overtreding waardoor we een vrije trap krijgen. Don gaat achter de bal staan en zet hem voor op het hoofd van Joris. Die hem via de binnenkant van de paal binnenkopt en ons op 2-1 zet. Zo gaan we de rust in met een voorspong.

In de kleedkamer praten de spelers veel maar vreemd genoeg niet over de wedstrijd maar over heel andere zaken. We geven wel aan de spelers aan dat het nog lang niet beslist is. En dat we zeker nog een doelpunt nodig hebben om de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. We beginnen de tweede helft goed we voetballen nog steeds van achteruit en komen zo tot een aantal kansen. Een van deze kansen word via een mooie actie van Ali omgezet in een doelpunt. En zo komen we met 3-1 voor en lijkt het erop dat we de wedstrijd rustig uit kunnen voetballen. Maar vanaf het moment dat we op 3-1 komen gaan we steeds slechter voetballen en hanteren we alleen maar de lange bal. We worden slordig en verliezen steeds meer duels. Dit resulteert al snel in de 3-2 voor de Tukkers. Daarna gaan ze zelfs doorschuiven van achteruit waardoor we helemaal in de problemen komen. De druk van de Tukkers wordt groter en groter. Spaarzaam komen we nog in de aanval maar te lang lopen met de bal of slechte keuzes aan de bal leveren geen echte kansen meer voor ons op. Met nog 10 minuten te gaan gebeurd dat we aan de kant al een tijdje aan zien komen. De Tukkers spelen alles of niets en komen na een aantal fouten van onze kant op 3-3. Na deze domper gaan we eindelijk weer een beetje voetballen en krijgen we nog een grote kans op de 4-3 maar Junior komt een teenlengte tekort. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het laatst. De teleurstelling bij ons is groot we geven een 3-1 voorsprong weg en vergeten grote gedeelten van de tweede helft weer te voetballen. Volgende week zijn we vrij en een week later ontvangen we thuis Quick’20. Het wordt dan hoog tijd om 3 punten te halen om weer aansluiting te vinden bij de bovenkant van de middenmoot.

Opstelling: Nihal, Kayne, Alaattin, Dante, Joris, Joel (Thijs), Don, Jesse, Ali, Mattheus (Ronald), Junior.