Victoria ’28 B1 – SDC’12 B1

Maandag, 14 maart, 2016

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen SDC’12 B1 op het programma. Na een zeer matige wedstrijd van ons in de week ervoor. Waar we met 3-2 verloren van Quick’20 B2, was het iedereen wel duidelijk dat we vandaag punten moesten halen om weg te blijven van de onderste plaatsen.

In deze belangrijke wedstrijd misten we 4 spelers door blessures en schorsingen. Dit maakte het voor ons niet makkelijker. Gelukkig kregen we vandaag versterking vanuit de C1 om ons spelers tekort op te lossen. Lorenzo deed vandaag met ons mee en deed dat uitstekend.

Om half 3 begonnen we aan de wedstrijd. In het begin was het een rommelige wedstrijd we stonden verdedigend goed. Maar in balbezit waren we slordig en gaven we de bal te vaak weg. We hadden moeite om onze spitsen vandaag te bereiken. SDC’12 stond verdedigend goed en maakte het ons moeilijk om kansen te creëren. Na 15 minuten krijgen we toch onze eerste goede kans Don dribbelt zich een weg door de verdediging en legt de bal terug op Jesse die voorlangs schiet. We beginnen langzaam beter te voetballen en krijgen nog een kans cadeau van SDC’12. Een verkeerde terug speelbal komt in de voeten van Don terecht. Helaas oog in oog met de keeper faalt hij in de afwerking. Niet veel later komen we dan toch op een verdiende voorsprong als een voorzet beland bij Ronald en hij de bal in korte hoek afwerkt. Dan krijgt SDC’12 de grootste kans van de eerste helft een goed genomen vrije bal komt op het hoofd terecht van een speler van SDC’12 die hem net over kopt. Vlak hierna fluit de scheidsrechter af voor de rust.

In de rust bespreken we vooral wat we moeten gaan doen in balbezit omdat we nog teveel onnodig de bal verliezen. We moeten aan de bal rustiger zijn en goede keuzes maken. Waarbij de bal niet altijd snel naar voren hoeft te worden gespeeld. De oplossing kan ook achteruit worden gevonden.

Na de rust begint SDC’12 beter te spelen en staan we onder druk. Gelukkig verdedigen we als team goed en hierdoor creëert de tegenstander nog geen kansen. We komen ook zelf weer beter in het spel en dat resulteert in de 2-0. Don passeert een aantal tegenstanders en via de kluts beland de bal in het doel van de tegenstander. Waar je denkt dat het nu rustiger word in het veld en we makkelijker kunnen gaan voetballen gebeurd juist het tegenovergestelde. SDC’12 krijgt een vrije trap deze word slecht verdedigd en beland in twee instanties achter Nihal 2-1. Gelukkig is de reactie van het team goed en gaan we toch beter voetballen en houden we de bal beter in de ploeg. Hierdoor krijgt SDC’12 geen kans op de gelijkmaker en krijgen we zelf een paar kleine kansen om de wedstrijd te beslissen. In de laatste minuut maakt Jesse een goede actie waarbij hij meerdere tegenstanders uitspeelt en de bal voorzet. Hier staat Mattheus en een verdediger voor het doel. De bal word binnen getikt door beide spelers dus geven we de goal aan Mattheus de bevrijdende 3-1. Niet veel later fluit de scheidsrechter af en hebben we een belangrijke overwinning behaald. Volgende week spelen we tegen de koploper van de hoofdklasse Tubanters B1 dit word weer een belangrijke wedstrijd voor Victoria ’28 B1.

Opstelling: Nihal, Marc, Kayne, Sander, Alaattin, Joel,(Junior), Jesse, Lorenzo, Ruben, Don, Ronald(Mattheus)