Victoria ’28 B1 – Rigtersbleek B1

Maandag, 4 april, 2016

Op zaterdag 2 april stond de wedstrijd tegen Rigtersbleek B1 op het programma. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 2-2 gelijkspel. Rigtersbleek vecht net als nog tegen degradatie dus we zullen vandaag vol aan de bak moeten om een goed resultaat te halen. Twee weken geleden speelden we tegen de koploper van de competitie de Tubanters. In een goede wedstrijd van onze kant verloren we helaas met 1-0. Vandaag hadden we de nodige personele problemen. We misten Dante, Joris, Ali en Joel. Gelukkig was Mike van de B2 bereid om ons te helpen.

De wedstrijd begon om half 1 en vanaf het begin was het duidelijk dat Victoria vandaag de wedstrijd wilde winnen. We waren fel in de duels en hadden veruit het meeste balbezit. Dit resulteerde in een aantal kleine kansen voor onder andere Ronald en Mattheus. Na ongeveer 15 min voetballen komt na een goede lange pass van achteruit Mattheus alleen voor de keeper te staan. En met een goed schot in de korte hoek komen we op een verdiende 1-0 voorsprong. We gaan daarna meteen op zoek na een tweede goal en niet veel later krijgen we die ook. Want na een goede aanval maakt Mattheus zijn tweede goal van de middag. Een ander positief punt is dat we de eerste helft bijna geen kansen weggeven. We staan verdedigend goed en winnen al onze persoonlijke duels. We gaan dan ook met een goed gevoel de rust in.

In de rust bespreken we de eerste helft en geven we allemaal aan dat we vooral niet moeten verslapen en zo snel mogelijk de 3-0 moeten maken. We gaan daarom ook snel weer naar buiten om aan de tweede helft te beginnen. En weer nemen we het initiatief in de wedstrijd en gaan op zoek naar meer doelpunten. En deze komen er ook na 10 min maakt Mattheus zijn derde doelpunt van de middag. Hierdoor worden we gelukkig in balbezit wat rustiger en gaan we beter combineren. Toch maken we via een corner de 4-0. Een goed genomen corner van Jesse word ingekopt door Marc. Rigtersbleek probeert met een extra spits nog wat te forceren maar via de ingevallen Benjamin komen we op 5-0. Hij komt na een goede actie voor de keeper te staan en maakt de bal in twee keer af. Hierna komt ook Mike in het veld waardoor Alaattin na de rechtshalf positie doorschuift. En niet veel later maakt Alaattin op prachtige wijze de 6-0. Na een goede lange pass van Jesse laat Alaattin de bal een keer stuiteren en met een volley schiet hij hem hard binnen. Voor Jesse was het vandaag zijn derde assist van de wedstrijd. Na de 6-0 worden we slordig en gaan we uit positie lopen. Rigtersbleek komt op 6-1 via een corner die goed word binnen gekopt. Niet veel later word het zelfs 6-2 na een afstandsschot.

Het slotakkoord van deze wedstrijd is voor Don die niet lekker in de wedstrijd zat maar toch via een lange bal de 7-2 binnenschiet. Niet veel later fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Een goede overwinning en hierdoor nemen we meer afstand van de onderste plaatsen. Volgende week hebben we weer een thuiswedstrijd. Avanti komt dan op bezoek weer een belangrijke wedstrijd voor ons.

Opstelling:
Nihal, Marc, Sander, Kayne, Alaattin, Ruben, Jesse, Don, Junior(Mike), Ronald(Benjamin) Mattheus