Victoria ’28 B1 – Quick’20 B2

Maandag, 12 oktober, 2015

Op zaterdag 10 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Quick’20 op het programma. Een team dat qua punten nog onder ons staat. Een mooie kans dus voor ons om de eerste 3 punten van het seizoen te pakken. Vandaag misten we door blessures 4 spelers. Thijs, Benjamin en Junior hadden last van de knie. En Joel had last van zijn rug. Gelukkig kregen we hulp van de B2 waarvan Lukas en Ozhan bereid waren om met ons mee toe doen.

Afgelopen woensdag hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen SC Enschede B1 en daarin hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen. Als iedereen een zijn taak uitvoert en bereid is om hard te werken voor en met elkaar. We begonnen dus met een goed gevoel aan de wedstrijd tegen Quick. Helaas bleek al snel dat we vandaag een heel ander team waren. Quick is de eerste helft heer en meester op het veld. Ze winnen hun duels en creëren goede voetballende kansen. Wij mogen dan ook blij zijn dat het maar 0-2 staat bij rust. In de eerste helft komen we onze afspraken niet na. We winnen geen duels en zijn niet bereid om elkaar te helpen. We hebben zelf geen kans gecreëerd in de eerste helft en ook zelden de bal 3 keer naar elkaar overgespeeld. Kortom een dramatische eerste helft van onze kant en een tegenstander die ons op alles aftroeft.
In de rust bespreken we eerste helft waarin we tot de conclusie komen dat de verdedigers nog redelijke overeind blijven maar dat de rest van het team zakt zwaar door het ijs. We bespreken de afspraken die we gemaakt hebben tegen SC Enschede nog een keer. We hopen dan ook op een reactie van het team in de tweede helft. In de tweede helft werken we met elkaar wel harder. Het voetbal is niet goed maar met strijd komen we toch beter in de wedstrijd. Lukas komt erin om met zijn lengte wat meer te forceren voorin. En we krijgen tweede helft eindelijk een paar mogelijkheden. Zo schiet Alaattin van dichtbij hard in maar de keeper heeft een uitstekende reflex in huis. Dit is wel ons startsein dat we veel druk naar voren hebben maar bij elke actie, kans te lang nodig hebben om tot een keuze te komen. Er zijn nog wat kansen voor Don en Lukas maar de bal gaat er niet in. Quick maakt nog twee doelpunten en wint verdient met 0-4. Van onze kant was dit onze slechtste wedstrijd en we moeten dit nu echt gaan omdraaien. Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen SDC’12 B1. De ongeslagen koploper op dit moment in onze klasse. We zullen echt uit een ander vaatje moeten tappen willen we een positief resultaat halen in deze wedstrijd.
Opstelling:
Nihal, Kayne, Dante, Alaattin, Joris, Ruben(Ozhan), Don, Jesse, Ronald, Mattheus(Lukas), Ali(Marc)