Victoria ’28 1 sleept 3 punten binnen na krankzinnige slotfase

Maandag, 28 april, 2014

Na de domper van vorige week tegen AJC ’96 kon Victoria'28 zich vandaag in dubbel opzicht revancheren. Juventa ’12 was vandaag (zondag 27 april 2014) de tegenstander. Eerder dit seizoen in Wierden werd er kansloos en dik verloren.

De openingsfase was redelijk gelijkwaardig. Victoria ’28 had misschien een licht overwicht, maar wist nog niet gevaarlijk te worden. Juventa ’12 speelde verdedigend compact en ving Victoria ’28 rond de middellijn op. Vanuit de snelle omschakeling probeerden ze gevaarlijk te worden. Een goede bal van Alex op de geheel vrijstaande Jeroen leek gevaarlijk, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Niet veel later combineerde Victoria ’28 naar harte lust over de rechterkant. Met driehoekjes en één of twee keer raken speelde het zich naar voren. Met een strakke wisselpass verlegde Wout het spel razendsnel naar de andere kant. Helaas kon de keeper het goede schot van Frank keren. Aan de andere kant was het zaak om constant alert te zijn tegen een aantal snelle en behendige spelers van Juventa ’12. In het laatste kwartier van de eerste helft waren er nog een aantal opmerkelijke momenten. Wout leek de 1-0 op zijn schoen te hebben. Ongeveer 9 meter voor de goal kwam een afvallende bal voor zijn voeten, maar hij maaide compleet over de bal heen. Uit een corner opende Juventa ’12 een paar minuten later de score. Ten minste dat dacht iedereen, de scheidsrechter dacht daar anders over. Gelukkig voor Victoria ’28 zag hij een overtreding en keurde de goal af. Daarna nog een gevaarlijk moment. Een steekbal zette de rechtsbuiten van Juventa ’12 aan het werk. Peter kon er niet bij en Bryan dacht te kunnen onderscheppen, alleen hij was te laat. Met een uiterste krachtinspanning kreeg hij toch zijn kleine teen tegen de bal en onderschepte de voorzet. Met de brilstand werd er gerust, 0-0.

Het eerste deel van de tweede helft zag er het zelfde uit als de rest van de wedstrijd. We maken daarom een sprongetje naar de 61e minuut. Aan de rechterkant van Victoria ’28 maakte Ricky een overtreding op de rechtsback positie, vrije trap. De bal werd voor de pot gegooid en in de kluts kon een speler van Juventa ’12 de 0-1 binnen tikken. Een enorme domper voor Victoria ’28. Op de weg terug kreeg Ricky geel wegens aanmerking op de scheidsrechter. Voordat iedereen met de ogen kon knipperen veranderde de kleur van de kaart en moest Ricky het veld verlaten. Onbegrijpelijk, maar waar. Taoufik, die klaarstond om erin te komen, moest zijn energie daardoor nog even bewaren. Hij zou een aantal minuten later wel binnen de lijn verschijnen. Een paar minuten later verdubbelde Juventa ’12 de score. Na balverlies werd vanuit het middenveld de rechtsbuiten de diepte in gestuurd. In het centrum liepen twee spelers van Juventa ’12 helemaal vrij. De lage voorzet was precies op maat en de bal verdween achter Bryan tegen de touwen, 0-2. Ook Ruud mocht nu het veld in om de aanval een nieuwe impuls te geven. Met 10 man leek dit een onmogelijke opgave. Leek, inderdaad! Eerst zorgde Bryan er persoonlijk voor dat Juventa ’12 niet nog een keer scoorde. Een bijna zeker doelpunt wist hij te voorkomen door met een razendsnelle reflex met zijn voet de inzet te keren. In de 79e minuut pikte Taoufik de tweede bal op. Op ongeveer 23,5 meter voor de goal nam hij een hoge bal aan op zijn borst en volleerde het stuk leder knap over de keeper van Juventa ’12, 1-2!

Raar was het om te zien dat Juventa ’12 alleen maar terug liep en Victoria ’28 totaal niet onder druk zette, ook al had het een man meer. Hier maakte Victoria ’28 dankbaar gebruik van. Met Ruud in de ploeg zag de verdediging van Juventa ’12 er niet meer stabiel uit. Een hoge bal vanaf onze linker kant kwam achter in het 16-meter gebied bij Jeroen. Hij controleerde de bal goed, kapte hem naar zijn linker been en plaatste de bal perfect in de lange hoek, 2-2! Wat gebeurde hier in hemelsnaam?  Het publiek ging er volledig achter staan en Victoria ’28 kreeg vleugels. Amper 1 minuut later (90e minuut) stond Victoria ’28 op voorsprong. Ruud veroverde – al dan niet met een overtreding – de bal op het middenveld en zag dat Frank op volle snelheid de diepte in sprintte. Zijn bal leek onderschept te worden, maar de verdediger miste de bal compleet. Hierdoor kon Frank alleen op de keeper af. Heel beheerst omspeelde hij de keeper en schoot de bal in het lege doel, 3-2! Iedereen werd gek van vreugde, op het veld vlogen spelers elkaar in de armen, de trainer en leider stonden bijna bij de Boys op het veld en de supporters stonden op de banken. Maar ook snel was iedereen weer bij de les, want er moesten nog een aantal minuten gespeeld worden. In de 93e minuut kwam een lange bal na weer een misser van de verdediger bij Jeroen. Op de achterlijn en met de rug naar het doel leek hij niets te kunnen. De keeper van Juventa ’12 maakte van deze situatie een 100% kans voor Victoria ’28. Met een kamikazeactie en een trap waar Jackie Chan jaloers op is attaqueerde hij Jeroen van achteren. De scheids kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Jeroen richtte zichzelf weer op en nam plaats achter de bal. Binnenkantje voet naar de hoek, keeper de verkeerde kant op, doelpunt, 4-2! Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde en behaalde Victoria ’28 zeer belangrijke drie punten.

~ Tom Hesselink