Victoria ’28 1 – Lemelerveld 1 (1 – 2)

Woensdag, 14 augustus, 2013

ENSCHEDE - Na enkele trainingen hebben we ook de eerste wedstrijd alweer achter de rug. In een oefenduel tegen promovendus Lemelerveld, die net als Victoria '28 op 3e klasse niveau zal spelen, werden de eerste meters in het groen witte tenue gemaakt.

Echter was er niet direct sprake van ‘het nieuwe eerste elftal van Victoria ’28’.  Van de 32 spelers uit de gehele selectie waren er slechts 14 spelers die mee konden doen. De anderen waren geblesseerd, ziek, of nog op vakantie. Dit werd ook zeker bevestigd in de wedstrijd.  Van het oude 1e elftal speelden alleen Zam, Alex en Jeroen. De rest van de spelers kwamen uit het tweede, een lager elftal of nieuw bij de club. De begeleiding zag de wedstrijd dan ook met name als een conditionele prikkel en een kans om spelers aan het werk te zien zonder al te veel specifieke opdrachten.

Het was dan ook geen wonder dat Lemelerveld gemakkelijker in het spel kwam dan Victoria ’28. Door een cadeautje (Sander struikelde over een kunstgrasspriet) kwam de Ruud Koenders van Lemelerveld in balbezit. Deze legde af en zette een opkomende halfspeler 1 op 1 met Zam die de 0-1 scoorde na 3 minuten.

Ook daarna was het niet echt inspirerend voetbal te noemen.  Veel fouten in de passing of onderling onbegrip zorgde voor onrust in de ploeg.  Mede hierdoor durfden we niet echt naar voren te verdedigen. Op een gegeven moment was zelfs Jeroen op 25 meter van het eigen doel aan het verdedigen. Toch merkten we wel dat er wel een wil was om te voetballen en positivisme in de groep was. Het liep alleen nog niet. Na 13 minuten kwam Lemelerveld wederom 1 op 1 met Zam na een mislukte buitenspelval. Zam twijfelde met uitkomen, maar wist het schot van wederom de opkomende 14 wel goed te pakken.  Tot aan de 28e minuut was er dan ook met name balbezit voor Lemelerveld.  Nu wisten we dan toch eindelijk een kans te krijgen.  Alex ging voor het eerst in de wedstrijd wat dieper staan, waardoor  het centrum wat meer ruimte kreeg om te voetballen.  Hij kreeg de bal uiteindelijk ook en na een handige beweging kwam hij in de 16. Een boogbal over de keeper kwam bij Sander, waarna de bal bij Thomas kwam die de bal zo’n beetje over het flatgebouw aan de Geessinkbrink schoot.  In zijn hoofd zag hij toch echt de bal richting de kruising vliegen. Helaas, volgende keer beter. De bedoeling was goed Thomas. 😉

Wellicht dat dit schot ook de genadeklap was voor Thomas die in de 30e minuut het veld moest verlaten wegens pijn in zijn onderbeen. Ruud Koenders kwam hiervoor in het veld, wat automatisch ook een iets andere positie invulling vroeg.  Dit leverde toch wat onduidelijkheid op waardoor Lemelerveld nog beter in het  spel kwam dan dat het al was. Voordat Koenders echt een bal had aangeraakt was het ook Sikri die zich achterin verslikte. Wederom een balletje breed en een 1 op 1 duel, maar weer Zam die de ploeg op de been hield.

Kort daarna toch de 0-2, toen Alex veel te laat terugkwam waardoor Lemelerveld met wat simpele combinaties de spits voor Zam zette en toch nog even een gevoelig tikje uitdeelde.  In de laatste minuut van de eerste helft kwam Frank nog voor de keeper door een mooie steekbal van Jeroen maar nu pakte de keeper van de uitploeg de bal.

0-2 ruststand.

In een kleine evaluatie in de rust hebben we benadrukt dat het met name een conditionele prikkel is en dat we positief moeten blijven ongeacht hoe de wedstrijd vordert. Tactisch gezien hebben we aangegeven bij balverlies meer te blijven drukken naar voren. De tegenstander geen denktijd geven om de bal weer rustig rond te spelen, maar paniek creëren waardoor we na een lange bal snel de bal weer in de ploeg kunnen krijgen. Op deze manier zullen we vaker de bal hebben en dus ook meer afdwingen.

Het eerste kwartier was nog voor Lemelerveld, maar daarna begon Victoria ’28 dan toch uit de schulp te kruipen.  Na een wissel van Jean (eruit) Tom Rutgers (erin) kwam er ook wat frisheid in de ploeg dat nog meer zorgde voor dreiging. In de 63e minuut dan een lekkere knal van de doorgeschoven Rob, nadat eigenlijk de gehele ploeg goed doordekte. Drie minuten later was het Tom die met een mooie actie vrijkwam, Alex met een boogbal vond, die net naast schoot.  Door dit balbezit, speelden we wat meer op de helft van Lemelerveld, die natuurlijk wel via een counter kansen konden krijgen.  Dit gebeurde dan ook 7 minuten later. De bal ging net over.

Niet veel later was er nog een hilarisch moment, toen keeper Bryan ( voor Zam ) aan de zijkant van de 16 de spits van Lemelerveld begon te dollen. Met bovengemiddelde techniek ( voor een keeper ) kwam hij uit dit 1 op 1 duel, erg knap.  Al ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe hij überhaupt in die situatie kwam.  Al met al in ieder geval iets om 4 regels over te schrijven.  Het spel werd overigens van beide kanten wat slordiger. Met toch wat kansen voor Lemelerveld.  Echter in de 88e minuut een balverovering, wederom na goed doordekken van de hele ploeg.  Hierdoor komt er een moment van leuke combinaties, tussen Jeroen, Tom en Rolando.  Deze laatste zag Alex opkomen die de bal op maat keurig over de keeper kopte.  1-2.

Het doelpunt voelde als gerechtigheid na hard werken, al was duidelijk dat Lemelerveld over de hele wedstrijd de overwinning  in dit oefenduel zeker verdiende.  Voor onze selectie is het nu herstellen, vrijdag trainen en kijken hoe we er voorstaan voor de wedstrijd(en??) komende zondag.  Afhankelijk van of we voldoende spelers hebben die fit genoeg zijn om te spelen zullen we ons hopelijk klaar maken voor  de bekerwedstrijd van 2, uit tegen Quick’20 3 en de oefenpot tegen Wilhelminaschool 1. En daarna ook zeker met de groep een lekker stukje vlees van de grill tijdens de BBQ met de selectie en aanhang.