Verslag Wilhelminaschool JO13-1 tegen Victoria’28 JO13-1

Woensdag, 11 oktober, 2017

Na de verdiende overwinning afgelopen week tegen Avanti was Wilhelminaschool JO13-1 de volgende tegenstander. We verzamelde om 10:00 uur bij Victoria. Om te beginnen was er positief nieuws uit de ziekenboeg deze week. Fahmi is weer aan het trainen, na een paar weken afwezigheid door een hakblessure, en ook Koen was weer van de partij na twee weken griep en daar waren we erg blij mee!

Wilhelminaschool was aan de stand gezien een goede tegenstander voor ons, wij stonden met 6 punten uit twee wedstrijden op de 3e plek en Wilhelminaschool met 4 punten op de 4e plek. Beide teams hadden dus nog niet verloren.

Wilhelminaschool begon sterk aan de wedstrijd. Ze zetten ons vroeg onder druk en probeerde veel in de duels te komen. Dit resulteerde als snel in de 1-0 voor Wilhelminaschool. Niet veel later kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong waar we verdedigend niet helemaal goed stonden. We creëerden zelf ook een paar redelijke kansen om te scoren maar helaas werden deze niet afgemaakt. Hierdoor had je als team wat makkelijker in de wedstrijd kunnen komen. We waren de eerste helft niet slecht, maar lieten ons een beetje makkelijk de bal afpakken of dachten in sommige situaties “dat kunnen we nog wel corrigeren”. Dit was de verkeerde instelling en daar hebben Tom en Jordy zich een beetje aan geërgerd in de eerste helft.

In de rust hebben we een nieuwe tactiek bedacht om makkelijker onder de druk van de tegenstander vandaan te komen. Ook hebben we de spelers een beetje opgepept om te blijven knokken, ook al gaat het niet zo makkelijk als de wedstrijden hiervoor.

De tweede helft begonnen we goed. We hadden veel balbezit alleen kregen we niet de mogelijkheden om te scoren. Aan de bal waren we de tweede helft een stuk beter dan in de eerste helft. Hier had Wilhelminaschool vaak geen antwoord op en moesten het vaak oplossen door een overtreding( helaas in de ogen van de scheidsrechter vaak niet). Dit kwam ons veldspel niet ten goede waardoor goede acties aan de bal (goede aannames, opendraaien of het maken van een actie) werd bestraft met balverlies in plaats van een vrije bal. In de omschakeling was Wilhelminaschool dreigend maar veel verder dan een bal op de paal kwamen zij ook niet. Ook in de tweede helft kregen we nog een paar goede mogelijkheden om te scoren maar helaas zat het er vandaag niet in..

Eindstand Wilhelminaschool JO13-1 tegen Victoria’28 JO13-1:   2-0.

In deze wedstrijd zaten een paar goede leermomenten. Denk bijvoorbeeld aan hard werken als het voetballend allemaal niet wil lukken en je over baal momenten heenzetten. Waar jullie als team een compliment voor hebben gehad van ons: je weinig aantrekken van wat een scheidsrechter beslist. Dit hebben jullie namelijk stuk voor stuk gedaan, klasse! (ondanks dat de scheidsrechter op sommige momenten vergeten was hoe een fluitje werkt.)

Volgende week wacht alweer de tweede thuiswedstrijd van het seizoen en dat is een leuke want er staat een derby op het programma : Victoria’28 JO13-1 tegen Tubanters JO13-1.