Verslag Victoria’28 JO17-1 – SP Lochem JO17-1

Woensdag, 11 oktober, 2017

Onze tweede wedstrijd dit seizoen werd gespeeld op het vertrouwde complex van Victoria'28. SP Lochem was onze tegenstander van vandaag: een ploeg die wij de afgelopen jaren al vaker tegen zijn gekomen in de Hoofdklasse en waar we nauwelijks nog punten tegen hebben verspeeld in het verleden. Maar het is en blijft voetbal.. En daarbij kan alles gebeuren. Geen enkel team wordt dus onderschat.

Na een geconcentreerde warming-up zijn we de wedstrijd gestart met de volgende opstelling: Justin op doel. Mathijs, Damian, Joren en Mas achterin. Wallid, Yusuf en Armaan op het middenveld. En Tom, Ali en Emir voorin. Op de bank begonnen dus Julius, Daan en Nick. Ook de geblesseerde Jay en onze nog-niet-speelgerechtige Naïm zaten aan de kant voor maximale support – top, heren!

De eerste helft was helaas wat matig van beide kanten. SP Lochem bood weinig weerstand en de kansen die wij daaruit konden creëerden werden niet afgemaakt. De scherpte ontbrak er in deze fase echt aan en de frustraties waren groot bij het missen van de vele mogelijkheden die wij kregen. Achterin speelden we goed, maar het zou voor iedereen een verlichting zijn als we er nog snel een konden scoren.. Vijf minuten voordat het rustsignaal zou klinken, bracht Wallid ons met een beetje geluk toch nog op voorsprong. Zijn bedoelde voorzet verdween prachtig in de kruising. Er was geen houden aan: 1-0! Konden wij toch nog met een wat beter gevoel de kleedkamer in.

Na de rust mochten Daan en Julius warmlopen. Wie had van te voren kunnen bedenken dat onze wissels zo’n belangrijk aandeel zouden hebben in het verloop van deze wedstrijd..? Maar voordat er gewisseld werd, werd Tom nog eerst behoorlijk neergelegd in de 16. PENALTY!… zou je denken, toch? Maar nee, de scheidsrechter (die al zo aan het blunderen was in de eerste helft) had ook in de rust zijn bril vergeten in de kleedkamer en zag geen reden om de bal hiervoor op de stip te leggen. Zelfs op de bank van de tegenstander leek even een wenkbrauw omhoog te gaan, maar goed. Daar kwam Lochem toch even met een gelukje weg.

Toen was het de beurt aan Daan en Julius om het elftal te komen versterken. Ook Nick was inmiddels aan het warmlopen. De aanvallen in de tweede helft werden beter en er werd vol druk gezet. Je voelde dat de tweede goal niet meer lang op zich zou laten wachten. Dit werd waargemaakt toen Yusuf met een lange bal Tom kon bereiken. Tom gaf vervolgens een goede hoge voorzet en deze werd prima ingekopt door Julius.. 2-0! (overigens kon het laatste tikje ook door Daan gegeven zijn, maar die discussie laten we maar even voor wat het is :-))

Hierna ging het erg snel. SP Lochem zakte in en wij konden hierdoor zorgen voor nóg meer kansen. Ondanks dat het jammer was dat Yusuf zelf het doel vandaag niet wist te raken, kon hij -met o.a. een prima voorzet op Daan die de 3-0 binnen kon koppen- wel weer wat assists op zijn naam te zetten. De 4-0 werd niet veel later goed binnengeschoten door Tom, de 5-0 viel door een slimme lage vrije trap van Emir en de 6-0 werd vlak voor tijd netjes binnen getikt door Nick.

Al met al hebben we prima doorgezet na de rust en (met een ruime uitslag) verdient gewonnen. Volgende week spelen wij om 15:00 uur bij Bon Boys in Haaksbergen. Een team waarmee wij hebben gestreden om een plekje in de nacompetitie voor promotie. Naar verwachting zijn wij erg aan elkaar gewaagd en dan ook zeer benieuwd hoe die wedstrijd zal verlopen. Zijn jullie erbij om ons aan te moedigen? Tot dan!

Groet,

Victoria’28 JO17-1