Verslag Victoria’28 JO13-1 – Tubanters JO13-1

Donderdag, 19 oktober, 2017

Na de nederlaag van vorige week tegen Wilhelminaschool stond er een leuke wedstrijd op het programma, namelijk een derby tegen Tubanters JO13-1. De strijd om de beste te zijn van school en waar vriendschappen op het spel stonden.

Voor het eerst dit seizoen waren we voltallig, dat betekent dat we allemaal fit waren om te spelen. Fahmi kon na weken weer minuten maken en ook Koen was helemaal herstelt van de griep. Met 15 man de kleedkamer in en de wedstrijdbespreking houden, heerlijk! Na een goede  en geconcentreerde warming up kwamen we in de kleedkamer nog even kort bij elkaar om elkaar nog even toe te spreken en om er een harde peptalk uit te schreeuwen voor de overwinning!

Zoals we de warming up uit kwamen, begonnen we ook aan de wedstrijd. We hadden veel de bal, speelde veel op de helft van de tegenstander, voerde de taken die de spelers per positie hadden goed uit en creëerde veel kansen. Na een paar benauwde momenten voor het doel van Tubanters kwamen de grote kansen. Helaas voor ons kwamen we daar scherpte te kort om ons te belonen.. Ook hadden we de teleurstelling dat Dominique na ongeveer 20 minuten van het veld moest omdat zijn oude blessure weer terug kwam.. voor hem kwam Luuk in het veld. Ook na het uitvallen van Dominique, die goed aan het spelen was, bleven we kansen creëren alleen was het net als vorige week tegen Wilhelminaschool allemaal net niet scherp genoeg voor het doel van de tegenstander.

In de rust waren we allemaal tevreden over hoe we als team aan het spelen waren alleen moesten de kansen die we creëerde af worden gemaakt. Ook kregen de spelers de opdracht om scherp te blijven omdat de bal maar een keer verkeerd hoeft te vallen en Tubanters kon scoren , want ja.. Als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander bij de eerste mogelijkheid wel.

De tweede helft begonnen we net als hoe we de eerste helft waren geëindigd, veel de bal, speelde wederom veel op de helft van de tegenstander en creëerde veel kansen. Na 45 minuten te hebben gespeeld was het dan eindelijk raak voor Victoria. Na een goede combinatie tussen Luuk en Ben was het Ben die de 1-0 op fraaie wijze op het scorebord bracht. Dit was een opluchting voor iedereen omdat we echt goed speelden en onszelf alleen niet beloonden. Met nog 12 minuten op de klok gingTubanters alles op alles spelen en helaas met succes want in de 47e  minuut werd het gelijk uit een corner die niet goed werd uitverdedigd. De laatste 13 minuten was het billeknijpen, want aan allebei de kanten kon het doelpunt vallen. Gelukkig voor ons viel de bal goed en door goed doorzetten van Leeuwis en een goede loopactie richting de goal was daar de 2-1 voor Victoria!! Na de 2-1 ging Tubanters alleen maar lange ballen spelen en lag er veel ruimte achter de verdediging van Tubanters. Tubanters werd nog een keer gevaarlijk want naeen hoge bal, die de 16 werd ingeschoten, waar Niels er niet lekker bij zat was Ashan onze redder in nood op de doellijn ! Hierna werd Tubanters niet meer gevaarlijk en bleven wij in de counter gevaarlijk met een paar goede mogelijkheden. Met nog een paar minuten op de klok word Ben een op een met de keeper gestuurd alleen werd hij door een verdediger keihard nagetrapt en kreeg de speler van Tubanters een (terechte) rode kaart. In de laatste minuut kreeg Tubanters de genadeklap. Na een hoge bal, waar Leeuwis wederom goed doorzette en een man passeerde, was daar de verlossende 3-1. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eind signaal.

Om een wedstrijd waar je veel beter was alleen jezelf te weinig beloonde samen te vatten, een dik verdiende overwinning waarbij we de overwinning op karakter en strijd hebben gewonnen! Helden van de dag: Leeuwis met twee doelpunten in de laatste 10 minuten en Ashan met een superredding op de doellijn. Deze vorm moeten we als team vasthouden en de kansen volgende week iets beter proberen af te maken. Volgende week staat er een bekerwedstrijd op het programma, de Cupfighters spelen een thuiswedstrijd tegen Luctor et Emergo JO13-1.